Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

5 разлики между сърдечната и паник атаката

Можем ли да се научим да правим разлика между сърдечна и паник атака? Със сигурност ще ни се наложи, защото и двете състояния са опасни

паник

Паническата атака и инфарктът имат подобни симптоми и си приличат по своята интензивност. Такива симптоми е силната болка в гръдния кош. Пациентите имат изпотяване, пробождания в гърдите, неравномерно дишане и гадене.

В състояние на инфаркт човек може да започне да изпитва паника. Така вероятността двете състояния да бъдат объркани става по-голяма. Но въпреки привидното сходство, можете да се научите да ги разграничавате ефективно.

Сайтът Bright Side ни дава информация, според която ако вие или член на вашето семейство преживее паническа атака или сърдечен срив, ще разберете разликите между тях. Това е жизнено важно! Тази статия ще ви помогне да сте полезни на себе си или своите близки.

Как да разпознаете сърдечния удар?

Пациентите, които са преживели инфаркт описват болката по време на сърдечен удар остра. Усеща се и като свиване в гръдната област .

По правило болката се появява в центъра на гръдния кош. Възможно е да се движи надолу по лявата ръка и по гърба.

В областта на челюстта, по-точно в долната ѝ част и зъбите, към шията и част от раменете има болка, която кара човек да се присвие.

При различните хора болката е с различна интензивност.

Болката продължава повече от пет минути. Колкото и да е силна болката, тя не пречи на човек да диша.

Болезненото чувство обикновено е ограничено в лявата страна. Това състояние често е придружено от студена, лепкава пот , чувство на гадене и дори повръщане.

В разгара на сърдечния удар хората изпитват страх, който се концентрира изключително върху болката в гърдите им и те се страхуват, че могат да умрат.

Не чакайте! Ако сте сами, обадете се на бърза помощ преди да са минали 5 минути

По време на сърдечна атака или инфаркт, дишането става учестено.Ако инфаркта е причина пациента да изпадне в състояние на паническа атака, тогава вече се появяват сериозни проблеми с дишането.

Паниката атакува! Как да я разпознаете?

Паниката може да атакува, дори и ако се случва нещо съвсем обикновено – например по време на концерт или прожекция в кино.

Трябва да мине време, преди да разберете, че сте в състояние на паническа атака. Обичайно, за това са нужни десетина минути.

И при паническата атака има болка в гърдите. разликата е в това, че тази болка се усеща като вълнение – т.е болката идва на вълни. Тази болка се издига нагоре към гърлото и след това пада.

По време на паник атака също се усеща страх. Но, този страх е алогичен. Пациентите често си мислят, че са луди, или че ето сега, ВСЕКИ МОМЕНТ, ще се задушат.

И при паник атаката има изтръпване. То не е само от едната страна, като при инфаркта. Усеща се и в двете ръце, като може да обхване и краката. Човек се чувства „като вцепенен“.

Както стана дума в началото, и двете състояния са достатъчно сериозни. Ако не може да направите разлика, обадете се на 112, или помолете някое такси да ви откара в Спешното.

Повечето хора неглижират паник атаките. Но, ако не обръщате внимание на това състояние, то може да причини някои сериозни увреждания, или да премине в… инфаркт.

Източник: Bright Side

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *