Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Адекватни грижи за кожата: Това са най-ценните съвети, събрани на едно място

Когато говорим за красота и козметика, сякаш всички са компетентни и знаещи. Но за съжаление битуват много неверни твърдения от типа „говори се“, които ни пречат да полагаме адекватни грижи за кожата.

И тялото, както лицето, изисква постоянни грижи. Добро почистване, редовна хидратация, протекция от слънцето, студ и атмосферни влияния, внимателно подхранване – това са част от стъпките за красива и млада кожа.

Какво още трябва да знаем?

Нормалната кожа няма нужда от нищо

Грешно. За да остане кожата нежна, еластична и кадифена, трябва непрестанна и добра хидратация. За безпроблемната кожа се ползват продукти за нормална кожа, които са лежерни, дават виталност на епидермиса и забавят признаците на стареене.

грижи за кожата
И нормалната кожа има нужда от специални грижи

Независимо от типа кожа, пилингът я прави бляскава и гладка

Правилно. Всички кожи обичат ексфолиантите, но не и когато са твърде чести – до два пъти седмично. Тези продукти за тяло премахват мъртвите клетки, които карат кожата да потъмнява и запушват порите.

Процедурата „гомаж“ ревитализира кожата и тя може да диша. Така въздействието на кремовете е по-ефикасно.

По-добре е да нанасяте крем върху влажна кожа

Грешка. Когато излизате от банята, подсушете кожата добре, преди да нанесете козметика върху тялото.

Тялото има нужда от всекидневни грижи

Правилно. Постоянството при поддръжката на кожата както на лицето, така и на тялото е важно за ефикасността и за добрите резултати. Почистването на кожата се прави веднъж-два пъти седмично, а ползването на слънцезащитна козметика и хидратиращи кремове трябва да става всекидневно.

Сухите кожи не понасят кремове АНА

Грешно. Това е съкратеното название на алфа-хидрокси киселини (Alpha Hydroxy Acids), с които се третират сухите кожи. Всъщност те са полезни за всички типове кожи. Важна е дозировката, за да има позитивен ефект върху ускореното клетъчно възстановяване, свиване на порите, за гладкост на кожата и забавяне на процеса на стареене.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *