Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

6 ефективни средства и рецепти за битови вредители: без химикали!

Предлагаме на вашето внимание 6 средства и рецепти за ликвидиране на домашни насекоми и всякакви летящи вредители. Струва си да опитате!

рецепти

Рецепти за унищожение на комари, мравки, паяци и хлебарки има много. А и в магазините се предлагат предостатъчно аерозолни препарати и пудри. Но, в дом, в който има малки деца и домашни любимци не е много удачно да се ползва химия, която може да унищожи насекомите, но и да навреди на тяхното здраве. Ето защо си струва да се възползваме от природните рецепти.

Първо, преди да ползвате каквото и да е средство, пригответе сравнително силна отвара от дафинови листа. Ще ви е нужно да имате около литър вода и 10-на дафинови листа. Ако жилището е по-голямо, може да приготвите и двойна доза. С така приготвената отвара се измиват плотове и первази, плочки и долната чат на вратите. С нея ще измиете и пода. Много домашни насекоми, като паяци и мравки недолюбват аромата на дафиновите листа. Може да прилагате тази процедура 2-3 пъти в месеца. Не се притеснявайте, че ще мирише на дафинов лист. Ароматът на лавровото дърво е по-скоро приятен за хората.

Как да се отървем от домашни вредители – 6 съвета и рецепти

1. Ментово масло

Ментовото масло се купува от аптеката. Разрежда с малко количество вода в съотношение 1: 1. Сместа се излива в спрей бутилка. Този прост инструмент ще ви спаси от омразните паяци, които дебнат в ъглите на къщата. Напръскайте където е възможно, а също така може да освежавате въздуха с този спрей от време на време.

2. Ябълков оцет и сол

Същата процедура се прави с ябълков оцет и сол. Напръскайте пътя на мравките, измийте терасата и минете всички повърхности, които позволяват третиране с тази смес.

3. Сода за хляб

Прочистете каналите, като изсипете вътре половин пакетче сода и залеете с топъл разтвор на вода и винен оцет. Силата на разтвора е без значение. Ще се образува пяна, която ще изчисти както мазния канал, така и всякакви яйца на хлебарки и други насекоми.

НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ! Каквито и средства да ползвате за унищожение на насекоми, трудна ще е победата, ако оставите каналите отворени. Постарайте се те винаги да са запушени с подходящи тапи.

4. Лавандула, розмарин и евкалипт

Масло от лавандула, етерични масла от розмарин и евкалипт са мощно средство за досадните насекоми. Добавят се няколко капки от трите масла в 250 г вода, смесват се добре и след това се разпръсква върху цялата къща.

5. Листа от мента

Сухи листа от мента може да поръсите в ъглите, под шкафове и легла, да сложите и в гардероба.

6. Лют червен пипер

Лютият червен пипер е много силна отрова за мравките. Лошото е само, че той е подходящ повече за хора с къщи, отколкото с апартаменти. С него се поръсват дупките, откъдето излизат вредителите.

Бонус съвет: За хората, които живеят в апартаменти и трудно се справят с мравките, или имат късмета да са нападнати от летящи мравки – напълнете спринцовка с нафта и очертайте краищата на терасата с нея. Процедурата се повтаря веднъж в месеца.

Източник: netparazit.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *