Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Кой да предположи, че точно тази храна има лечебно въздействие върху матката и яйчниците!

Все по-често ставаме свидетели на това как храната подобрява състоянието на тежко болни хора. Ето защо е добре да мислим малко повече какво точно слагаме в чинията

храна
Кой да предположи, че точно тази храна има лечебно въздействие върху матката и яйчниците!

Най-добрата профилактика на различни инфекции на пикочно-половата система е балансираната диета! Храните, които ядем, оказват влияние върху състоянието на вагиналната микрофлора. Ако тялото на жената получава недостатъчно количество от някои хранителни вещества, се увеличава риска от развитието на млечница 3 пъти!

Природни пробиотици и витамини – това е, което ви трябва, за да бъдете щастлива и здрава жена! Време е да промените диетата и да включите тези продукти в менюто.

Правилно хранене за жени

1. Кисело мляко

 

Бактериите, съдържащи се в киселото мляко са в помощ за поддържане на балансираното рН в организма. Това е добър начин за справяне с различни гъбични инфекции! Както киселото мляко, така и кисело зеле също така насърчава формирането на здравословна околна среда във влагалището.

2. Авокадо

Kалий и витамин В6 са необходими за здравето на външните и вътрешни женски репродуктивни органи. Мазнините в авокадото укрепват стените на влагалището!

3. Гулия (земна ябълка)

Това е може би най-подценения плод не само за женското здраве, а изобщо. Гулията е нещо средно между плод и лечебно средство. Земната ябълка е истински склад на полезни витамини и минерали.

Витамини А и С, витамини, фибри, манган, калий и желязо. Благодарение на всички тези вещества, които се намират в земната ябълка стените на матката и вагината стават по-силни. Хранителните фитоестрогени, съдържащи се в гулията помагат за поддържане на хормоналния баланс.

4. Сурови тиквени семки

Тиквени семки съдържат цинк, който намалява възпалението и дразненето. Витамин Е, присъстващ в изобилие в тиквени семки, насърчава здравата кожа и редовния менструален цикъл.

5. Чесън

Силното антибактериално и антимикотично действие на чесъна помага за предотвратяване на всякакви полови инфекции! И без това чесън е добре да се яде всеки ден, дори и само по една скилидка.

6. Спанак и всичко подобно на него (зеленолистни зеленчуци)

Зеле, спанак, марули, лапад, киселец – яжте ги колкото може по-често. Витамините и микроелементите в състава на тези продукти подобряват кръвообращението в цялото тяло и също така допринасят за отстраняване на вредните вещества, които могат да причинят заболявания на пикочо-половата система.

7. Черен шоколад

Черният шоколад укрепва имунната система. Той предотвратява затлъстяването, което също има негативно въздействие върху половата система.

8. Червени, черни боровинки, ягоди, къпини, малини

Червените плодове допринасят за укрепване защитните сили на организма и му помагат да се справи с вредните бактерии. Можете да ядете пресни плодове, да си правите напитки от тях, но не и да ги обработвате топлинно. Така от тях няма никаква полза, освен че са вкусни. На чай се правят само листата от боровинката и малината.

Диета, която включва използването на тези храни ще помогне на всички жени, страдащи от нередовен менструален цикъл и млечница. Полезно е да се включат тези храни в диетата и на пациентки, които са претърпели ерозия на шийката на матката или не могат да забременеят – фитоестрогените правят чудеса за женското здраве!

Източник: woman.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *