Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

АТЕРОСТАД / ATEROSTAD

Съдържа розувастатин, лактоза монохидрат, повидон, кросповидон, целулоза на прах, коповидон, силициев диоксид – колоиден и безводен, магнезиев стеарат, частично хидролизиран поливинилов алкохол, макрогол, талк и титанов диоксид

Предназначение

атеростадАТЕРОСТАД е продукт от групата статини; негова активна съставка е розувастатинът. Медикаментът се препоръчва за балансиране на липидния обмен и поддържане в норма стойностите на лошия холестерол и триглицеридите. Използва се като част от комплексно лечение при повишен риск от инсулт или инфаркт, поради високи стойности на холестерола и риск от склеротични промени в артериите.

Медикаментът се приема по лекарска препоръка, когато въпреки диетата и препоръчаната физическа активност балансът на мазнините в кръвта не показва положителна промяна.

Как се приема

Приемът на АТЕРОСТАД е в дози и с продължителност, определени от лекуващия. Избира се най-удобният вариант таблетки от 5, 10 или 20 мг. Обикновено се взема една таблетка дневно – независимо от храненията, цяла, с вода. Препоръчва се този прием да е в едно и също време.

При високо ниво на холестерола терапията започва с таблетка от 5 или 10 мг и продължава според преценката на лекаря за промените в липидния баланс. Най-ниската начална доза от 5 мг се дава на пациенти азиатци, възрастни над 70 години, деца и подрастващи на 10-17 години или пациенти с бъбречни заболявания или миопатия. В процес на лечението всекидневната доза може да бъде коригирана; корекции се правят през интервали от 4 седмици. Спирането на приема е само по лекарска препоръка. Максималната дневна доза е 40 мг.

При риск от инфаркт или инсулт началната дневна доза е 20 мг.

Ако пропуснете да вземете навреме таблетката, направете го при първа възможност или в следващия планов момент – без да наваксвате с по-висока доза. При неволно предозиране потърсете консултация с лекуващия.

Възможни нежелани ефекти

Лечението с АТЕРОСТАД може да провокира алергични реакции – задух, оток на гърлото и лицето, затруднено преглъщане и говор, сърбеж. Съобщавано е за слабост и мускулни болки, главоболие и замаяност, гадене, стомашна болка, повишен белтък в урината, висока кръвна захар. В по-редки случаи се съобщава за чернодробни смущения, болки в ставите, гинекомастия, кашлица, влошено качество на съня, сексуална слабост, депресии, диария, кашлица.

Кога НЕ ТРЯБВА да се приема

Медикаментът не се прилага при алергия към розувастатин или друга съставка на АТЕРОСТАД.

Противопоказан при бременност и лактация. Не се препоръчват опити за зачеване при лечение с този продукт.

Не се използва при пациенти с чернодробни или бъбречни заболявания, както и приемащи циклоспорин след трансплантация.

С АТЕРОСТАД не се лекуват деца под 10-годишна възраст.

Взаимодействие с други медикаменти

Пациентът следва да информира лекуващия за медикаментите, които е вземал преди началото на терапията с АТЕРОСТАД, или които трябва да продължи да приема паралелно. Лекуващият установява предварително възможните взаимодействия и избягва потенциално рисковите, като променя режима на прием, дозировки, спира или заменя медикаменти. Анализът се отнася за случаите на възможно съвместяване с фибрати, циклоспорин, варфарин, някои антибиотици, лекарства против лошо храносмилане, перорални контрацептиви, продукти за хормонозаместителна терапия, лекарства за ХИВ-позитивни и др.

_

Усреднена цена в аптеките – 10 лв за опаковка от 30 таблетки по 10 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *