Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

4 правила за превенция на болестта остеопения от Гуинет Полтроу

Не е изненадващ факта, че Гуинет Полтроу е призната за икона на стила и красотата, защото актрисата винаги предизвиква фурор при появата си

 

 

 

Гуинет Полтроу е символ и дефиниция на онова, което наричаме естествена. Независимо от това коя е, с какво се занимава и въпреки известността си, актрисата вярва, че всяка жена заслужава да привлича възхитителни погледи. Но, преди това – тя самата трябва да е възхитена от себе си и да се е погрижила поне малко за красотата и здравето си.

Именно здравето е водещо, когато става дума за това какви грижи ползага Гуинет Полтроу за красотата си. Тя не се грижи да бъде красива, тя се грижи за това да е здрава!

Блондинката отдавна е минала четиридесетте, но въпреки това изглежда наполовина на годините, на които е – 44!

Може би няма да можем да изглеждаме толкова грациозни и красиви, като нея, но пък нищо не пречи да се поучим от 4-те правила, които спазва Гуинет Полтроу, за да е здрава.

4 правила за поддържане на перфектно здраве от Гуинет Полтроу

Преди да ви запознаем с 4-те правила за здраве на актрисата, трябва да кажем, че грижите, които тя полага за себе си, съвсем не са суета. Преди време Дейли Мейл цитира нейно изказване от едно интервю, в което тя признава, че дълго време лекува болест, която е характерна за възрастните жени, а именно – остеопатия. Ранните стадии на това заболяване Гуинет е забелязала още преди да навърши 35 години. Това заболяване – остеопения – е предшественик на остеопорозата. Т.е. с течение на времето костите на актрисата има опасност да стават по-чупливи.

След като научава това, актрисата от „Влюбеният Шекспир зарязва всякакви диети. Започва да се интересува от здравословно хранене, да прекарва колкото се може по-дълго време на слънце и да приема витамин D по схема, назначена от нейния лекар. Вина за заболяването ѝ има макробиотичната диета, която тя спазвала от 1999-та г. до 2003-та, когато ражда първото си дете.

Макробиотична диета се концентрира върху прием на зеленчуци, зърнени храни, постни супи и риба

Джулия Томсън от Националното общество по остеопороза казва: „Диетата определено има голяма роля за костната сила. Става въпрос за поддържането на правилното съотношение между всички храни, които са необходими на организма.“

И така, ето и правилата на Гуинет Полтроу, които я поддържат здрава и държат далеч опасното заболяване остеопороза.

1. Без фанатизъм

Актрисата казва, че не трябва постоянно да се лишаваме от любимите храни. Понякога можете да си позволите да хапнете нещо сладко или да имате едно висококалорично хранене. След прегрешението просто тичайте, или ходете бързо в продължение на час.

2. Започнете деня правилно

На сутринта на Гуинет изпива чаша кафе с мляко. Калцият е много важен за онези, които трябва да се преборят с костни заболявания. След това тя тренира. За закуска актрисата предпочита шейкове от плодове или зеленчуци.

3. Движението – това е живота

Не забравяйте и за физическите упражнения. Нека да е всеки ден. По половин час, но всеки ден. Колкото и да са прости упражненията – те помагат. Колкото и да е обикновено ходенето пеша – то е необходимо.

4. Мислете положително!

Гуинет твърди, че по време на смях се използват мускулни групи, които трудно могат да се тренират дори и по време на спорт. Не забравяйте, че положителни емоции влияят на физическото здраве, а доброто здраве е най-прекия път към добрия външен вид.

Актрисата смята, че всяка жена трябва да бъде горда от своята възраст. Жените над 40 знаят точно какво искат от живота и могат спокойно да демонстрират своите предимства.

Гуинет съветва да се оглеждаме единствено в очите на любимите хора, вместо постоянно да висим пред огледалото, недоволни от това, което сме.

Нека тези 4 съвета ви накарат да започнете да се грижите за здравето си още СЕГА!

Източник: woman.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *