Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Доктор Ум: доказателство, че силата на мисълта лекува дори труднолечими болести

Нашето тяло е супер система, която непрекъснато се самовъзстановява. Ефекта плацебо е явление, което забележително потвърждава този факт!

Когато животът ти се разпадне, ти или израстваш, или развиваш тумор! Лиса Ранкин

 

 

Има предостатъчен брой статии, публикувани през годините, които цитират многобройни случаи на чудотворно възстановяване на пациентите, които са ползвали плацебо.

Вярата във възстановяването е много важна! Вътрешната настройка е от значение, и учените са съгласни с това.

Лиса Ранкин е дипломиран лекар и автор на бестсейлъра „Победата на разума над медицината: революционен метод за изцеление, без лекарства“. Тя доказва ефекта плацебо от научна гледна точка.

„Доктор Ум“ е друга нейна книга, която е преведена на български. В нея ще откриете още съвети и обяснения по темата за изцелението на болестите с помощта на ума. Може би в бъдеще няма да имаме нужда от лекарства, а ще можем да се лекуваме чрез силата на ума! Нейното изследване е много убедително и се струва да се запознаете обстойно с него. Особено ако имате хронично заболяване!

Повече от 3700 души са взели участие в експеримента на доктор Ранкин. Това са били неизлечимо болни хора и такива, които страдат от проблеми със сърдечно-съдовата система, рак или ХИВ-инфекция, опитали различни процедури и готови на всичко, само за да бъдат излекувани.

Експериментът на доктор Лиса Ранкин е много елементарен и логичен. На всички тези хора е раздадено плацебо. Било им е казано, че това хапче ще ги излекува. Всички, без изключение, приемали таблетката плацебо в продължение на месец.

В книгата си доктор Ранкин цитира подробно случая на някой си мистър Райт, чиито злокачествен тумор намалял два пъти по време на експеримента. При повече от 80% от хората, участващи в изследването били отбелязани положителни и значителни подобрения. За съжаление, и за да е обективна, доктор Ранкин отбелязва, че плацебо-ефекта не дал ефект при болни, които са били в последен стадии на заболяването.

Авторката на „Доктор Ум“ не е единствената, която изследва и доказва ефекта плацебо

Има лекари, които съобщават за плешиви хора, чиято коса започва да расте, след като започнали да правят маски с най-обикновено бадемово масло, за което им е казано, че е специално разработено, високоефективно мазило за косопад.

Обикновена бяла таблетка, в която имало малко захар и нишесте помогнала при тежка депресия на жена, която лежала в психиатрията заради опит за самоубийство.

Как работи плацебо-ефекта?

Не е достатъчно само потупване по рамото и успокоителното „Ти ще се оправиш!“.

Грижата на медицински персонал и подкрепа от семейството, че това лекарство ще проработи, са много важни в случая! Това помага на отчаяните хора да добият онази вътрешна сила и убеждение, от което имат нужда!

За да сте здрави и за да се преодолее всяка болест, човек се нуждае от нещо повече от просто още една диета, спорт и медицина, казва Лиса Ранкин. Нужна е мисъл, нужен е ум, нужна е вяра и убеденост! Това също е един вид терапия, за която са необходими време и хора!

Стъпки, които задействат възстановяването при използването на плацебо

НАДЕЖДА – движеща сила, която води човека към живот. Да се надяваме на най-доброто е нашия вътрешен компас, който показва правилната посока. С други думи – ако човек има за какво да живее – той ще направи чудеса!

КОМУНИКАЦИЯ – самотните хора боледуват повече и по-тежко прекарват на вид обичайни неразположености, като настинка например. По време на заболяване решаващ фактор е отзивчивостта, доброта, грижата на медицински персонал.

ВЯРА – онези, които ходят на църква, хора които вярват искрено в Бог, медитират или имат някаква своя, вътрешна убеденост, че съществува висша сила, която помага, живеят по-дълго пациенти, които не вярват в нищо. В това число трябва да бъдат включени и атеистите, защото те пък са убедени в постиженията на науката, което също е един вид вяра.

РАБОТА – колкото по-ангажиран е един човек, толкова по-малко време има да мисли за… глупости. Да, заетите хора игнорират притесненията! И тук става въпрос не само за трудова заетост, а и за отдаване на определено хоби или кауза.

Релаксацията е най-добрият начин да бъдете здрав и щастливи. Просто се отпуснете! Откажете се от всички негативни мисли, оставете страховете настрана, спрете да превъртате в ума си стресовите ситуации, в които сте попадали.

Вътрешният стрес е причина за много заболявания. Фиксирайте в съзнанието си една мисъл – ще бъда здрав! Повярвайте – доктор Ум наистина може да се погрижи за вашето здраве!

Източник: lissarankin.com

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *