ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Кой е хормонът, който запазва младостта? (натурална таблетка против преждевременно стареене)

Запазване на младостта и красотата, предотвратяване на стареенето на кожата и организма като цяло – не е ли това мечтата на всяка жена?

младостта

За съжаление, времето не спира. Ние не сме в състояние да предотвратим нежелания процес на стареене, но можем да го забавим, поне малко.

Фонтан на младостта

Тайната се крие в хормона мелатонин, който присъства във всеки един от нас. С течение на годините, поради лошите навици и разрушителните ефекти, които те имат върху тялото, количеството му намалява, което води до преждевременно стареене.

Учените твърдят, че мелатонинът е в състояние да даде на човечеството удължаване на живота с 10-15 години.

Мелатонинът – регулатор на човешките циркадианни ритми, основният хормон на епифизната жлеза. Всички хора активно възстановяват мелатонина през нощта, във времето между 23:00 и 3 часа сутринта.

Тайната на младостта: как да се подобри производството на мелатонин?

1. Красивата актриса и несравнима красавица София Лорен не се уморява да повтаря, че основната тайна на красотата се крие в здравословния сън: най-добре е да си лягаме между 22:00 часа вечерта, и да се събуждаме към 6:00-7:00 сутринта.

Нейният съвет е научно обоснован: нивата на мелатонина започнат да се покачват от 21:00 часа вечерта, достигайки своя връх към 2:00 часа сутринта и спадат към 9 часа сутринта.

Казано по-просто – колкото по-рано заспиваме, и колкото по-рано се събуждаме – толкова по-млади и здрави ще бъдем!

2. Яжте храни с високо съдържание на мелатонин

Такива продукти са: мляко, морски дарове, пиле, риба, черен дроб, яйца, извара, овесени ядки, печени картофи, зеленчуци, фъстъци, бадеми, тиквени семки, фурми и банани.

3. Вечерта се опитайте да избегнете конфронтациите, вълненията и скандалите

Нервната система трябва да е в спокойно състояние. Не забравяйте, че стреса потиска производството на този хормон.

4. Да не се пие силен черен чай или кафе преди лягане

Те предотвратяват производството на мелатонин. Същият ефект имат някои лекарства. Ето защо винаги трябва внимателно да четете инструкциите на лекарства, особено ако страдате от безсъние!

Най-добре е преди сън да се пие топло мляко с мед или билков чай от маточина.

5. Не забравяйте за хигиената на съня

Добре проветриво място. И забравете за този глупав навик да преглеждате новини в социалните мрежи преди лягане! Бялата светлина от екрана не е най-доброто нещо, което трябва да гледате преди сън.

6. Внимателно със синтетичния мелатонин

Мелатонинът може да се използва като лекарство. Той се произвежда синтетично под формата на таблетки и капсули. Въпреки това необходимата доза може да се изпише само от лекар след проведени назначени от него изследвания.

7. Движението увеличава производството на мелатонин

Мелатонинът се увеличава само след един час упражнения или час и половина разходка в парка и умерени упражнения.

8. Сбогом, лоши навици!

Опитайте се да избягвате употребата на алкохол, цигари, мазни и пържени храни, както и на полуфабрикати, захар и всичко, което е произведено набързо.

Наличието на хормона мелатонин в тялото в желаното количество допринася за: забавяне на процеса на стареене, укрепване на имунната система и регулиране на кръвното налягане. Мелатонинът ви позволява да мобилизирате ресурсите на защитните сили на организма и да се предотврати развитието на хронични и възпалителни заболявания (включително и рак)!

Както сами се убедихте – мелатонинът е естествен източник на здраве и младост.

Източник: www.aif.ru

Капсули за красота
Капсули за красота

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *