Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Психологът Михаил Лабковский: Тези 10 грешки може да съсипят живота на вашите дъщери!

Вашите дъщери имат нужда от свободата да се поучат от собствените си грешки. Дайте им възможност да научат сами уроците на живота

дъщери

Връзка между майка и дъщеря е една от най-важните в живота на всяка жена. Начинът, по който една майка се държи с момичето в ранна детска възраст, и по-късно в зряла възраст, засяга по-нататъшната съдба и на двете! Ролята на родителите при отглеждането на децата болен въпрос за много хора, и това не е изненадващо.

Психологът Михаил Лабковский говори за основните грешки, които повечето майки допускат. Въпреки че така правят всички…

Родителски грешки (не само и задължително за дъщери)

1. Липсата на личен пример

Вместо да каже на дъщеря си: „Трябва да се научиш как се готви“, да се каже: „Хайде заедно да направим една вкусна супа.“ И това да не остане само предложение. Не може да искаш от едно дете да подрежда играчките си, при положение, че захвърляте дрехите където и да е. Личният пример на родителите е важен, докато с детето живеят в една къща.

2. Осъдително отношение към секса

Отвратително е да слагате всички мъже под един знаменател, само защото вие не се случили на свестен мъж. Осъдително е да коментирате пред дъщеря си, че всички мъже са некадърници и тъпанари. Както и че жените, които имат свои правила за личен живот, са леки жени.

3. Парадоксално противоречие

И понеже все още сме на тема секс, нека дам още един пример. Не е ли алогично да се опитвате да обясните на дъщеря си, че сексът е нещо не особено прилично, не особено приятно и при всички случаи е нежелателно да се случи, и в същото време да ѝ казвате, че е добре да си има бебе преди да е станала на 25?

Не е задължително това парадоксално противоречие да се случи в рамките на един разговор или един астрономически час. Противоречията по отношение на възпитанието трябва да се отбягват.

4. Покровителствено отношение

Ако майката на едно дете твърде много се грижи то да расте като човек без собствено мнение, след време това пораснало дете ще бъде манипулирано от всички. Позволете на дъщеря си да сгреши, да падне, да се изправи и да се почувства горда от това, че сама го е сторила.

5. Отрицателен образ на бащата

Често жените, които сами отглеждат децата си, правят всичко възможно да го изкарат виновен едва ли не за всичките световни беди. Оставете детето само да изгради своята представа за липсващия родител! А ако бащата на детето ви живее с вас, а вие въпреки това си позволявате да злословите по негов адрес, и пред детето – по-добре е да се разделите…

6. Физическо насилие

Телесното наказание унижава момичета дори повече, отколкото момчетата. Ако момичето е бито, то расте със склонност към образа на жертвата и агресора. И избира своите партньори на база този образ.

7. Без похвала

Има такива майки. И такива татковци има. А най-страшно е, когато и два,ата родители са такива – темерути във взаимоотношенията. Едно дете не може и не бива да расте без похвала и окуражаване. Такива деца не могат да бъдат пълноценни партньори.

8. Кавга с дете, кавга пред дете

Децата се чувстват по различен начин, когато им се карате насаме, и когато им правите забележка пред други хора. Или пък пред други деца – тогава те се чувстват още по-ужасно.

Избягвайте да се карате с партньора си, или с който и да е, в присъствието на детето.

9. Липсата на комуникация

Липсата на комуникация кара едно дете да се чувства изоставено, само, отблъснато, нежелано. При момичетата това е умножено по десет.

10. Неправилна представа за живота

За съжаление все още има майки, които обясняват на дъщерите си, че животът им трябва да бъде брак, дете и служба на мъжа. Това е глупава отживелица и е безкрайно грешно! Трябва да вдъхновите детето си, че то има право да прави каквото иска. Но, в същото време да му кажете, покажете и докажете, че има някои граници и ограничения, които трябва да се спазват. Само по този начин ще растат уверени и щастливи хора!

Източник: psyera.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *