Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Билки който помагат при дисбактериоза

Прави се смес от билките: лайка 18 г, мента 20 г. В 400 мл кипяща вода се слагат 3 чаени лъжички от лайка и една мента. Кисне се 15 минути. Прецежда се в термос и се поставят 4 бучки захар. Запарката се приема топла на глъдки преди лягане, през ноща при събуждане и сутрин веднага след ставане от сън. През това време на лечението не трябва да се пие прясно мляко, дразнещи храни (люто, солено), газирани напитки.

След като прекарал 3 курса на лечение със силни антибиотици, получил подуване на корема, разстройство, газове и отпадналост в продължение на 6 месеца. Доктор Андонов от Бургас му предложил цитросепт. Болният се възстановил само за една седмица и болките в гърлото му изчезнали.

Прави се смес от равни части: цветове от бял равнец, листа от живовляк, коприва и маточина и се запарват в термос, като на една чаша вода се поставя една чаена лъжица от сместа. Кисне 30 минути. Пие се по половин чаша 3 пъти дневно преди ядене обезателно топло. За децата дозата е една четтвърт от съдържанието на чашата.

Смесват се по 100 г лютива мента, лайка, семена от кимион, жълт кантарион, резене, кървавиче, сладък корен, лечебна динка, плод от шипка, съплодие от елша. След това се приготвя отвара от 2 супени лъжици в 400 мл вода. Приема се по половин чаша 3 пъти дневно 20 минути преди хранене. Прилага се при и хроничен ентероколит.

Ситно нарязваме от следните билки: по 40 г стрък от мащерка, листа от подбел, корени от ружа: по 30 г корени иглика, цвят от бъз, корени от сладник: 20 гр корени от сладка папрат. Смесваме добре 2 супени лъжици от горната смес с 500 гр вода и варим 10 минути, след което оставаме да киснат 1 час. Пие се преди ядене по 1 винена чаша, подсладена със небет шекер или мед 4 пъти дневно.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *