ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Три съставки, два месеца и… сбогом, гастрит! (рецепта на руският билкар Мураков)

Гастрит – това е неприятна болест на стомашната лигавица, която води до болезнени атаки

гастрит

Хората, които имат гастрит знаят колко неприятности носи това заболяване: ограничения при хранене, понижен имунитет, непоносимост към определени лекарства. Лигавицата на стомаха се възпалява, в отговор на въздействието на смущаващи фактори, като химикали, инфекции, високи или ниски температури.

Причините за появата на гастрит могат да бъдат различни. Лечението се назначава от лекар, но нищо не пречи да си помогнете сами с рецептата, която ви предлагаме днес.

Тя е разработена първо от руският билкар Мураков. Рецептите на Мураков стават популярни през Втората световна война, когато той ги прилага върху пострадали от бомбандировките граждани и войници.

Днес хората все още ги ползват, но понякога си позволяват да добавят нови компоненти.

Ефективно лечение на гастрит

Преди да говорим за лечението на гастрит, нека първо да разберем причините за възникването му. Уви, в днешния свят с бясна скорост и много стрес, всеки може да бъде изложен на това заболяване.

ПРИЧИНИТЕ ЗА ГАСТРИТ

1. Бактерията Helicobacter Pylori. Тези организми са паразити, които произвеждат голямо количество токсини и увреждат лигавицата на вътрешните органи. Такова увреждане води до възпаление и развитието на гастрит , язва, и впоследствие дори до рак.

2. Лоша храна – твърде пикантна и гореща, пушени продукти, консервирани храни, туршия. Дефицит в приема на протеини, желязо и витамини.

3. Стрес.

4. Пушене, алкохолизъм.

5. Някои антибиотици.

6. Неправилното функциониране на имунната система (автоимунен гастрит).

Гастритът може да бъде остър или хроничен

Първата форма се развива бързо и е резултат от инфекция на стомашната лигавица от наличието на Helicobacter Pylori или други бактерии, които влизат в стомаха при използването на лошо качество храна, заразена с патогенни микроби.

Острият гастрит може да стане хроничен заради честите рецидиви на заболяването, при лошо отношение и продължително излагане на дразнещи лигавицата вещества.

Симптомите на остър гастрит включват болка в стомаха, преди или непосредствено след хранене, неприятен вкус в устата, запек и киселини. Хроничен гастрит се характеризира с гадене и повръщане след хранене, изпотяване, замаяност, диария и тежест в стомаха.

Общите правила за хранене при гастрит са: придържане към ястия приготвени на пара, храненето трябва да се извършва 5-6 пъти на ден и да е умерено като порции. Не бива да се яде бързо, по време на път или докато се гледа телевизия. Храната не бива да е нито много студена, нито много топла.

За профилактика на заболяването се препоръчва да консумира ленено масло.

Рецептата, която ви предлагаме днес, има благоприятен ефект върху лигавицата на стомаха и помага да се справите с гастрита.

Както стана ясно в началото на статията, рецептата е на руския билкар Мураков. Към двата основни компонента рускинята Александра Галкина е добавила джинджифил и споделя в доброто впечатление от рецептата във фейсбук-групата „Красота и здоровье“.

СЪСТАВКИ

2 броя средни моркова
1 брой суров картоф
2-3 щипки настърган джинджифил

ПРИГОТВЯНЕ И ПРИЕМ

1. И трите съставки се слагат в блендер и се смилат. Излишно е да казваме, че преди това трябва да се почистят и нарежат наситно.

2. Изяждайте по една порция от това пюре на закуска всеки ден. След 3-4 седмици ще забележите положителен резултат. Болката ще изчезне, киселините – също. Колко време да се взима тази смес, зависи от индивидуалното състояние. Почувствате ли облекчение, може да спрете да я взимате, да направите почивка, и после пак.

Разбира се, по време на приема на този здравословен лек трябва да избягвате пържените и прекалено пикантни храни.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *