ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Борба с витилигото: Защо супермодела Уини Харлоу отглежда водорасли в аквариум, вместо рибки?

Витилигото е болест, която изобщо не е лесна за лечение. Нарушения на пигментацията и появата на петна в някои области на кожата оказват влияние върху живота на много жени

витилигото

Витилигото не се лекува. Неговият отпечатък върху кожата и живота на болните остава завинаги. Но, както стана ясно, алтернативната медицина оказва благоприятно влияние върху това заболяване.

Някои растения са в състояние да повлияят на метаболитните процеси в организма. Те възстановяват производството на пигмент в засегнатите райони на кожата. Едно такова чудно растение е водната леща. Тя се използва за лечение на витилиго вече повече от 30 години. И най-важното – ефективността на прилагането ѝ е доказана от практиката.

Уини Харлоу
Уини Харлоу

Днес ще ви започнем с алтернативните методи, които една млада жена е решила да използва, за да се пребори с витилигото. Нейното име е Уини Харлоу. И, колкото и невероятно да звучи, въпреки заболяването си, Уини е търсен модел от най-известните модни марки в света.

Как се лекува витилиго със средства от природата?

Водната леща расте буквално навсякъде. Това лечебно растение е богато на фурокумарин. Тази съставка стимулира меланогенезата и повишава чувствителността на кожата към слънчевата светлина. Флавоноидите и тритерпеноидните са съединения, съдържащи се в водораслите. Те оказват противоканцерогенен ефект, пречистват организма и го интоксикират.

Дори и най-простото водорасло е богато на антиоксиданти и огромно количество полезни за човека микроелементи. Водораслите могат да бъдат събрани през цялото лято. За се ползва с лечебна цел, растението трябва да бъде добре измито, да се изсуши и да се смели на прах.

Има много рецепти за използване на водорасли за лечение на витилиго, но днес ще споделим с вас рецептите, на които Уини се е доверила. Тя, също така, отглежда водорасли в своя дом, като за целта използва голям аквариум за декоративни рибки.

Не всеки е в състояние да отглежда водорасли у дома. Ето защо, прах от водорасли може да си закупите от всеки здравословен магазин.

Рецепти с водорасли за лечение на витилиго

1. Водорасли прах се смесват с мед в равни пропорции. Получената смес се съхраняват в запечатан буркан в хладилника. Взима се по една чаена лъжичка, три пъти на ден, преди хранене, в продължение на не по-малко от 6 месеца.

2. Една чаена лъжичка водорасли прах се разбъркват с 50 мл предварително загрята водка. Получената инфузия се слага на тъмно и хладно място в продължение на 7 дни. Готовата инфузия се използва, като се вземат 20 капки по 3 пъти на ден с малко вода.

3. Може да добавяте прахообразни водорасли по една чаена лъжичка във вашите смутита или супи.

4. В стъклен буркан се слагат водорасли на прах, така че да запълнят 1/3 от обема и след това се излиза чиста водка, до ръба на буркана. Оставя се да се влее в продължение на 3 дни на светло място, а след това се премества за 4 седмици на тъмно място. Вземат се по 20 капки 3 пъти на ден, като постепенно се увеличава дозата до 50 капки. Не забравяйте! Лечението с алкохолна тинктура е допустимо само за възрастни пациенти.

5. Водораслите могат да се използват локално. Отличен резултат дава и приложението на компреси, които се налагат на засегнатите райони. Чист сок от водна леща може да се използва като средство за външна употреба.

При лечението с водна леща просто трябва да обичате слънчеви бани. Тогава ефектът от лечението ще бъде прекрасен! Но знайте, че първият положителен резултат ще бъде налице не по-рано от 2 месеца интензивно лечение.

Източник: ayzdorov.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *