Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Милена Станиславова разкри как се излекува от рак на яйчника (ВИДЕО)

Яйчник – същност и функции.  Рак на яйчника – социално значимо заболяване, от което страдат висок процент жени, а половината от тях не успяват да се излекуват. Симптоми за появата на рак на яйчника – коварно заболяване, което протича без определени симптоми – когато жените отидат на лекар туморът вече е нараснал значително много, понякога до няколко килограма.  Жените усещат тежест в корема, качват килограми, често уриниране или поява на запек, тъй като туморът притиска пикочния мехури или дебелото черво.  Групи пациентки, застрашени от рак на яйчника: жени от 55 до 70-годишна възраст; ранна менструация; късна менопауза; жени, които не са раждали; при продължително лечение на стерилитет; нарушен хормонален баланс; наследствени фактори; затлъстяване и наднормено тегло. Съвременно лечение рак на яйчника – физикален преглед от онкогинеколог и томографско изследване; кръвен тест за туморни маркери; хистологична биопсия;  хирургично лечение на тумора; лекарствено лечение – химиотерапия. Нови таргетни терапии – медикаменти, които прекъсват захранването на тумора и той умира от глад.

В поредицата „Духът на здравето“ д-р Щонова покани Милена Станиславова и д-р Антоанета Томова. Д-р Томова е специалист, излекувала много пациентки от рак на яйчника. Милена е имала рак на яйчника и вече е здрава.

рак на яйчника
Д-р Щонова представя историята на Милена, която се излекува от рак на яйчника

Милена открива случайно, че има рак на яйчника. Мислейки, че влиза в критическата възраст, тя отива на преглед. Лекарят установява, че има рак на яйчника. Милена отказала лечение, защото предпочела да се лекува с хомеопатия, nо хомеопатията не помогнала и след 5-ия месец Милена решава, че трябва да се подложи на традиционно лечение.

Дълго време отказва да каже вкъщи, че има рак на яйчника, за да щади своите близки. Сама ходила на лекар, на консултации и други, но в крайна сметка решила, че трябва да научат. Научавайки, че има рак, близките на Милена – майка й, дъщеря й и приятеля й били смазани от новината и именно точно от това искала да ги предпази преди това.

Милена коментира, че ракът освен болест, е полезен житейски урок. Тя се научила да обича себе си още повече, както и хората около себе си. Да бъде благодарна и да вярва в чудесата, да пренареди своите приоритети, да не залита в дребните и незначителни неща. Това е изпитание и за цялото семейство. Ракът я научил да се бори. Хората около Милена също се научили да се борят. Започнала да забелязва красотата в света около нея.

рак на яйчника
Милена оздравя от рак на яйчника и споделя своето щастие с всички

Д-р Томова обяснява, че рискът от развитие рак на яйчника се увеличава с възрастта – от 55 до 70-годишна възраст. Рискови групи жени – ранна поява на менструация, късна менопауза – над 55 и 60 години. При жени, които не са раждали и при жени, които прекалено дълго са били лекувани от стерилитет – нарушен е хормоналният дисбаланс.

Затлъстяването е сериозен рисков фактор заради големия прием на животински мазнини. Генетични – фамилни фактори. Пациентка с рак на гърдата, след години може да се разболее от рак на яйчника. Майка и сестра, болни от рак на яйчника повишават риска за другата дъщеря, за разлика от баба и леля, които са боледували.

Симптоми при рак на яйчника – един от най-коварните и най-подмолни видове рак. Симптомите често пъти напълно отсъстват, затова диагнозата се поставя късно. Появява се подуване на корема. По-често уриниране, вследствие притискане на пикочния мехур. Запек, вследствие притискане на дебелото черво. Пациентките търсят гастроентеролози, защото смятат, че проблемите им са свързани с храносмилателната система.

рак на яйчника
Д-р Щонова, Милена и д-р Томова в студиото на БТВ

Съвременно лечение рак на яйчника:

Физикален преглед от онкогинеколог; томографско изследване; кръвен тест за туморни маркери; хистологична биопсия; хирургично лечение – да намали тумора; лекарствено лечение – химиотерапия; нови таргетни терапии – медикаменти прекъсват захранването на тумора и той умира от глад. Миналата година е открито ново лекарство.

Не пропускайте видеото на БТВ, за да чуете съветите на д-р Томова и да усетите щастието на Милена, която преминала през ада на рака, но днес е жива, здрава и щастлива.

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *