ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Здравето на жената: знаете ли кое е най-доброто упражнение за леко износване и раждане на дете?

А най-доброто упражнение за женското здраве, изобщо? Знаете ли кое е то и дали сте склонни често да го практикувате?


Здравето на жените трябва да бъде защитено, защото без него няма да има щастливо семейство, а след това – животът ще мине напразно.

Повечето дами знаят, че трябва да се пазят органите на малкия таз. Там трябва да е чисто, топло и да не се случват случайни полови контакти без предпазни средства. Тук стигаме до един важен момент, а именно – полезната гимнастика.

Има едно упражнение, което се препоръчва от всички западни гинеколози. Тяхната препоръка не е случайна, и е повлияна от опита на източната медицина. Нека разберем защо шпагата е добро упражнение за бременните и за жените изобщо…

Защо трябва да се научите да правите упражнението шпагат?

1. Най-важното нещо – редовният шпагат помага за регулиране на менструалния цикъл.

2. Не позволява пропадането на органите на малкия таз.

3. Доказано е, че за жените с по-добро разтягане, е много по-лесно да заченат дете. Тези жени раждат и по-безболезнено.

4. Ако се прави редовно, това упражнение подобрява кръвообращението в тазовите органи и коремната кухина. Това е една отлична профилактика на заболявания на пикочно-половата система при мъжете и жените.

5. Предотвратява появата на разширени вени.

6. Подобрява имунната система.

Както можете да се убедите – ползата от шпагата е наистина добра. Но, това съвсем не е всичко.

Не бива да си мислите, че това упражнение е само за младежи. То може да се прави и ако сте на 40, и на 50, и дори 60 години. Основното нещо е, когато разтягате, да не се правят резки движения и да не се бърза. За да получите добри резултати, трябва ежедневно да изпълнявате прости упражнения за разтягане.

В галерията ви показваме няколко класически упражнения, които могат да се правят за разтягане. И отново повтаряме – полза от шпагата има. Затова не губете време, а започнете да се упражнявате.

Шпагат – какви са ползите от това невероятно упражнение?

– Редовният шпагат удължава бедрата. Това е особено полезно, ако карате колело. Защо? Защото разтягането на бедрените мускули ще спомогне за по-дълго и упорито въртене на педалите.

– Спомага за разтваряне и разтягане на бедрените флексори.

Най-общо казано, повечето хора имат изключително стегнати бедрени флексори. Това се дължи на продължителното седене на столове по цял ден, липса на редовно ходене, бягане и т.н.

Позата шпагат предлага един от най-дълбоките отвори за тази област на тялото и ще увеличи скоростта на движение по-бързо от всяка друга поза за отваряне флексорите на бедрата, когато се практикува редовно.

– Задълбочава осъзнаването на тялото

Няма как да го кажем по друг начин. Позата шпагат не е поза, в която участват само определена група мускули. При нея взимат участие и други мускули на тялото.

– Развива упоритостта

За повечето от нас – дори и за най-гъвкавите – това упражнение няма да се получи от първия опит. За постигане на правилното изравняване и дълбокото отваряне и на двата крака са необходими много тренировки, а за това ще трябва време и упоритост.

– Помага за развитието на търпението в практиката

И накрая, но не последно – тази поза ще ви даде дар на търпение. Наистина, няма по-добра тренировка за търпението от това с всеки изминал ден да ставате все по-добри и по-добри в изпълнението на шпагат.

Вместо заключение. Мъжете също могат да упражняват шпагата. Той е задължителен не само за здравето, но и в спорта – футболистите, например са длъжни да се справят добре с това упражнение. И за двата пола шпагат дава освен красиво тяло и много гъвкавост.

Източник: www.doyouyoga.com

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *