ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Доц. Богданова: Лекуваме успешно заболяванията на периферната нервна система с тези модерни методи

Периферна нервна система – същност и функции. Видове периферна нервна система – соматичната периферна нервна система е свързана с волевия контрол над тялото – това са движенията на мускулите, дразненияната от околната среда – допир, обоняние, слух.  Тя управлява цялата двигателна дейност на тялото; вегетативната нервна система е свързана с хомеостазата. Тя регулира действията на всички вътрешни органи – сърце, бели дробове, стомах, черва, черен дроб, кръвоносни съдове, жлези и други. Изградена е от вегатативни нервни ядра, нервни възли и периферни нерви. Заболявания на периферната нервна система – дистонии, болест на Паркинсон, различни видове деменции, амиогрофична латерална склероза, радикулит, плексит, полиневропатии и дископатии, плексопатии, невропатии. Съвременно лечение на заболявания на периферната нервна система – лазер-пунктура, неврална терапия, комбинирана терапия, която включва лазер и ултразвук. Електромиография и електроневрография.

Доц. Десислава Богданова застава пред камерата на CredoWeb.bg, за да обясни какво представляват заболяванията на периферната нервна система и по какъв начин могат да бъдат лекувани с най-съвременните методи на лечение.

 периферна нервна система
Доц. Богданова коментира, че болестите на периферната нервна система могат да бъдат лекувани с модерни методи

Периферната нервна система  е част от  централната нервна система. Централната нервна система се състои от главен и гръбначен мозък. Останалите елементи на нервната система – нерви, неврони и други се отнасят към периферната нервна система.  Основната задача на периферната нервна система е да свързва централната нервна система с всички крайници и органи на тялото. Централната нервна система е разположена в черепа и в гръбначния стълб. Тази костна обвивка дава отлична защита не само от механични увреждания, но и от токсични. Периферната нервна система не е така добре защитена, защото тя е разположена в меките части на тялото.

Периферната нервна система  се дели на 2 дяла – соматична и вегетативна нервна система. Соматичната периферна нервна система е свързана с волевия контрол над тялото. Това са движенията на мускулите, дразненията от околната среда – допир, обоняние, слух.  Тя управлява цялата двигателна дейност на тялото.

Вегетативната нервна система е свързана с хомеостазата. Тя регулира действията на всички вътрешни органи – сърце, бели дробове, стомах, черва, черен дроб, кръвоносни съдове, жлези и други. Изградена е от вегатативни нервни ядра, нервни възли и периферни нерви.

Заболяванията на периферната нервна система са няколко групи. Едните са дистонии, болест на Паркинсон, различни видове деменции, амиогрофична латерална склероза. Друга група проблеми са възпалителните заболявания и там спадат радикулит, плексит, полиневропатии и дископатии, плексопатии, невропатии.

За тяхното лечение се прилага модерна терапия, която съчетава лазер-пунктура и неврална терапия. Благодарение на лазера се подобрява еластичността на дисковете, които се намират между прешлените. Затова болката намалява и отшумява. Мускулатурата става по-здрава, а появилото се изтръпване изчезва.

Много добра е съвременната комбинирана терапия, която включва лазер и ултразвук. Чрез тази терапия се въздейства върху меридианите и точките по тялото. Притиснатите нервни окончания възстановяват своята нормална работа. Използват се специални лечебни медикаменти и гелове. Те се нанасят върху кожата, а чрез ултразвукова вълна проникват в дълбочина и достигат до проблемните зони. Някои от тези кремове и гелове заздравяват хрущялите и костите.

Електромиография и електроневрография – служат за диагностициране на различни неврологични заболявания. Извършват се от специалисти – електромиографисти.

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *