ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

БЕЛЕРГАМИН / BELLERGAMIN

Съдържа алкалоиди на беладона, фенобарбитал, ерготамин, пшенично нишесте, лактоза монохидрат, желатин, микрокристална целулоза, талк, магнезиев стеарат, колоидален силициев диоксид, захароза, опалукс, титанов диоксид, арабска гума, макрогол 6000, глицерол

Предназначение

белергаминБЕЛЕРГАМИН се препоръчва при лечението на невро-вегетативни нарушения, синдром на Мениер, неврози, кинетози, мигрена. Подходящ е като част от терапия при невродермити, сърбежи, при забавяне на пулса. Прилага се по лекарска препоръка.

Как се приема

Приемът на БЕЛЕРГАМИН трябва да бъде препоръчан и контролиран от лекар. Терапевтичната доза от медикамента се определя индивидуално, в зависимост от болестните показания и общото здравословно състояние, както и от начина, по който определена доза въздейства на организма. Стандартният прием е 3-4 пъти дневно по една таблетка, която се поглъща цяла, с вода. При необходимост тази доза може да бъде увеличена, но не и над 6 таблетки дневно.

Спирането на приема трябва също да стане по препоръка на лекуващия; то става постепенно, при плавно намаляване на дозата.

Възможни нежелани ефекти

Лечението с БЕЛЕРГАМИН може да причини някои нежелани странични ефекти поради въздействието на някой от активните компоненти. Наблюдавани са зрителни смущения и глаукомни пристъпи, разширение на зениците, стомашно-чревни проблеми като колики, гадене и повръщане, запек, тахикардия, стенокардия, отоци на крайниците, съдови спазми, промени в кръвните показатели, замайване и раздразнителност, отклонения в чернодробните функции, хипертонични пристъпи, сърбеж и обриви и др.

При неволно предозиране потребителят може да получи халюцинации, да изпадне в състояние на превъзбуда или потиснатост; възможни са състояния със сънливо, изпадане в кома.

Кога НЕ ТРЯБВА да се приема

БЕЛЕРГАМИН не се приема при свръхчувствителност към някоя от съставките.

Продуктът е противопоказан при тиреотоксикоза, хопертония, инфаркт н миокарда и други проблемни състояния на сърдечно-съдовата система.

Не вземайте при бременност и кърмене.

Този медикамент не се използва за лечение на деца и подрастващи под 14 години.

Рискови групи са пациенти със заболявания на простатата и затруднено уриниране, заболявания на храносмилателния тракт и червата, миастения гравис, отклонения във функциите на черния дроб, зрителни нарушения, сърдечни аритмии и застойна сърдечна недостатъчност, бронхиална астма. Сложно е при пациенти със зависимости и глутенова непоносимост.

Взаимодействия с други медикаменти

БЕЛЕРГАМИН изключва паралелен прием на алкохол и наркотични продукти.

При едновременно приемане на БЕЛЕРГАМИН и някои лекарствени продукти може да се усили или отслаби терапевтичният ефект на всеки от тях. Това е валидно за кортикостероиди, естрогенни продукти и контрацептиви перорални, антикоагуланти, антибиотици, трициклични антидепресанти, лекарства при Паркинсон, антивирусни, адреналин, норадреналин и фенилефрин, лекарства срещу мигрена и пр.

Усреднена цена в аптеките – 1 лв за опаковка от 20 таблетки

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *