ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

АРАВА / ARAVA

Съдържа лефлуномид, царевично нишесте, повидон, кросповидон, колоиден безводен силициев диоксид, магнезиев стеарат, лактоза монохидрат, талк, хипромелоза, оцветители

Предназначение

араваАРАВА е лекарство за хора с ревматоиден или псориатичен артрит. Помага при болестни състояния на възрастни хора, свързани с оток и възпаление на ставите, болки, ограничено движение. При ревматоиден артрит пациентът губи апетит, често вдига температура и страда от постоянна умора, развива анемия. При псориатичен артрит в добавка се появяват болезнени зони на кожата; кожата е зачервена и се лющи.

Как се приема

АРАВА е медикамент, предназначен за продължително лечение. Приемът на таблетките трябва да става по препоръка на лекар, който ще определи дозата за ден и продължителността на лечението.

Лечението по стандарт започва с прием на еднократни дози от по 100 мг в три последователни дни, след което продължава по преценка на лекаря с 10 или 20 мг веднъж дневно. Таблетките се приемат цели, без сдъвкване или стриване, с вода. Трайни резултати от лечението могат да се очакват след 4 седмици. При някои усложнения лечението може да продължи 4 до 6 месеца.

Ако пропуснете прием, продължете лечението си при пръв удобен случай, без да наваксвате с двойна доза. При неволно предозиране и проява на необичайни симптоми потърсете медицинска помощ.

Възможни нежелани ефекти

Лечението с този медикамент може да провокира алергични реакции, изразени в тежки кожни обриви, отоци, проблеми с дишането. Възможни са отклонения в кръвните показатели, влошени функции на черния дроб – изразени в пожълтяване на кожата и склерите. Не са изключени възпаления на дихателните органи, включително инфекция на белите дробове, смущения във функционирането на нервната система – изразено в изтръпване на крайниците.

Други странични ефекти, за които има информация, са главоболие и умора, световъртеж, диария, гадене и повръщане, болки в корема, изтръпване на крайниците, косопад, тендинит, тревожност, дисбаланс на липидния обмен, промени в кръвната картина, хипертонични пристъпи, нарушаване на ензимния баланс, панкреатит, възпаление на малките кръвоносни съдове, бъбречна недостатъчност, лупус еритематозис, псориазис.

Кога НЕ БИВА да се приема

АРАВА не се прилага при алергия към някоя от компонентите на продукта.

Този медикамент не се препоръчва при заболяване на бъбреците и черния дроб, при понижени стойности на протеини в кръвта, СПИН, проблеми с костния мозък, тежки инфекции.

Противопоказан при бременност и кърмене.

Не се препоръчва за мъже във фертилна възраст. Въздействието на медикамента върху спермата продължава средно около 3 месеца след прекратяване на приема.

С АРАВА не се лекуват деца и подрастващи под 18 години.

Взаимодействие с други медикаменти

АРАВА не бива да се комбинира с други лекарства за ревматоиден артрит, колестирамин, активен въглен, антикоагуланти, лекарства против епилепсия. Спрете приема на алкохол, докато трае лечението с АРАВА.

_________

Усреднена цена в аптеките – 37 лв за опаковка от 30 таблетки по 20 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “АРАВА / ARAVA

  1. Павел Лютаков каза:

    Здравейте! Интересува ме дали имате наличен продукта арава? Благодаря предварително!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *