Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Доктор Нигма Талиб: Младостта на лицето зависи от онова, което е в чинията!

Има много голяма връзка между онова, с което се храним и състоянието на нашата кожа, потвърждава Доктор Нигма Талиб


Доктор Нигма Талиб е козметолог, натуропат и кожен лекар. Тя специализира и работи в Лондон, но често изнася лекции и в други градове по света. Според нея, онова, което най-много вреди на кожата, както и на начина, по който изглеждаме, е храната. И отново храната може да бъде източник на нашата младост. Да, това са класически истини, но когато са потвърдени от лекар, си струва не само да се замислим върху тях, но и да ги приложим.

 Нигма Талиб
Доктор Нигма Талиб

Вино, мляко и още два продукта съсипват кожата ни. Нека разберем кои са те.

Всяка храна, консумирана от нас, се отразява в нашия външен вид. Има 4 опасни храни, от който трябва да се въздържаме. Доктор Талиб скоро ще стане на 50 години. Тя никога не е крила възрастта си, но и никога не е отричала, че онова, което се вижда върху лицето ѝ, не е резултат само на ген. Специалистката не предпочита и пластичната хирургия. Масаж, диета, спорт, спокойствие и дълъг сън – тези 5 компонента пазят младостта на красивата докторка.

4 най-вредни продукта за кожата и тяхното пагубно влияние върху здравето и младостта

1. Вино или друг алкохол

Състояние на кожата : зачервяване между веждите, видими кожни гънки, бръчки, видими червени бузи, широки пори, кожата е обезводнена, нездравословен цвят на лицето.

Една чаша вино на ден може да причини на кожата изброените по-горе симптоми. Ако след употреба на алкохол се наблюдава влошаване на кожата, най-вероятно черния дроб е претоварен. Ограничете всякакви алкохолни напитки, пийте повече вода. След 3 седмици отказ на алкохола и баланс на чревната микрофлора кожата ще изглежда много по-добре.

2. Захар

Състояние на кожата: чело с акне и бръчки, отпускане на кожата под очите и на клепачите, обрив по лицето, раменете и гръдния кош. Също така и суха кожа, загуба на вежди и други кожни несъвършенства, дължащи се на колебанията на инсулина.

Сладкиши, ориз, торти, плодови сокове, шоколадови десерти, разнообразие от бонбони – това са най-големите врагове на перфектната кожа. Заменете вредните сладкиши с нещо полезно – мед, сушени плодове, пресни плодове. Вместо кафе пийте цикория. Тази билка понижава нивата на кръвната захар и премахва вредната зависимост от захарта.

3. Мляко

Състояние на кожата : тъмни кръгове и торбички под очите, белите точки, лезии в областта на челюстта, подуване на клепачите, провиснали бузи.

Млечните продукти от магазина причиняват хормонален дисбаланс, който е по-видим при някои хора. Мляко, сирене, сметана, кисело мляко и нискомаслено кисело мляко не може да имат никаква полза за тялото. Те дори могат да бъдат вредни. Друг е въпроса ако имате крава и сами произвеждате млечните продукти, които са изброени по-горе. Или поне сте сигурни в произхода им. Да, чаша мляко на два дни или парче сирене на никой няма да навреди. Но кой може да ни каже какво има в имитиращите сирене и мляко продукти? Това е тайна, по-голяма дори и от рецептата на кока-кола.

4. Глутен

Състояние на кожата : подути бузи, зачервяване на лицето, обрив по брадичката, розацея.

Сменете всички храни с глутен с безглутенови. Това означава, че пшениченото брашно е необходимо да се замени с ориз или елда, както и всички полуготови продукти трябва да се изключат от диетата. Зеленчуци, плодове, яйца, прясна риба и месо, каша от елда и царевица – диета без глутен, от която се нуждае всеки човек. Ако не може да откажете пшеницата и пшеничените изделия, поне се постарайте да ги намалите до минимум.

Ако се храните добре, кожата ви ще бъде чиста и здрава. За по-дълготраен блестящ външен вид трябва да се опитате да се храните по нов начин – възможно е да ви хареса!

Източник: econet.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *