Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Точно навреме! Техниката на д-р Мандел ще ви помогне при болката във врата и главата! (ВИДЕО)

Само няколко минути на ден са необходими, за да се избавите от болката във врата и главата. Доктор Мандел ще ви покаже как!

болката

Болката във врата и главата може да бъде много упорита и неприятна. Схванатият врат обикновено носи болезнени усещания и затруднение в движението на шията. Това е най-осезаемо, когато се опитате да обърнете главата си настрани. Болката във врата води до промяна на стойката и други различни усложнения.

Когато хората говорят за напрежение в мускулите, това означава, че техния тонус е намален. Оттук идва и главоболието, болките във врата, раменете или ръцете. Какво разкриват тези симптоми, и как да се отървете от болката, ще ви разкрием днес.

Болка в областта на шията и гърба

Най-честата причина за схванат врат е прекаленото разтягане или схващане на мускулите. Тези мускули контролират третия и четвърти шиен прешлен. Също така, тази скованост може да бъде предизвикана и от вродена аномалия.

Причини за болки във врата

– Когато се спи в грешна позиция – това води до напрежение в шията.

– Спортна травма на врата.

– Всяка дейност, която включва постоянно или рязко завъртане на главата.

– Лоша поза при работа с компютър или четене, както и по време на друга работа, която натоварва врата и раменете.

– Прекомерният стрес също води до напрежение в областта на шията.

– Неправилно положение на врата за дълъг период. Например, когато се говори по телефона, като се държи с помощта на рамото.

В допълнение, схващането на врата може да показва появата на по-сериозни заболявания. Има редица животозастрашаващи болести при човека, свързани с хипертонични мускулите на шията. В това число спада дори възпаление на мозъка, в резултат на инфекция или кървене в мозъка.

Възможни заболявания при чести болки във врата

– Остеохондроза на шийните прешлени
– Артрит на шийните прешлени
– Менингит
– Инсулт
– Възпаление на мозъка
– Паркинсонизъм

Макар и не всеки път, схванатият врат може да е придружени с повишаване на температурата. Тогава е препоръчително да се потърси медицинска помощ , за да се проверят тези симптоми. В крайна сметка, отлагането на консултация със специалист може да ви навреди сериозно, особено когато става въпрос за проблеми във врата и гърба.

Ако страдате от схванат врат, сигурно знаете, че това е не само въпрос на болка. Този неприятен симптом може да ви лиши от радостта и удовлетворението, което носят много ежедневни дейности.

Предлагаме ви видео на доктор Мандел, в която той показва няколко лесни упражнения, които облекчават болката, ако се правят всеки ден.

Доктор Алън Мандел
Доктор Алън Мандел

Доктор Алън Мандел е един от най-известните лекари не само в Маями, Флорида, но и в много други страни по света. Практикува медицина и помага на болните вече повече от 31 години. През последните няколко години доктор Мандел е и мотиватор. Тази дейност му дава възможност да пътува по света и да изнася лекции, свързани с опазване здравето на опорно-двигателната система. Развива и благотворителна дейност. С негови средства е построен пансион и училище за глухи и трудноподвижни деца във Филипините.

„Най-голямата ми страст в живота е да помагам на децата със специални нужди, като им давам любов и образование.“

Източник: motivationaldoc.com

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *