ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Полезно: 10+ неща, които дори здравите хора трябва да имат в домашните аптечки

Мнозина са склонни да мислят, че домашните аптечки са за хора, които имат хронични заболявания. Това съвсем не е така

Домашните аптечки трябва да бъдат заредени с различни лекарства, от които всяко домакинство има нужда.

Днес ще ви предложим списък с 13 неща, които е добре да имате във вашата домашна аптечка, дори и да сте здрави. Тези предложения са отделно от онова, което ви е останало от времето, когато сте лекували различни заболявания.

Фармация за здрави

1. Капки за нос Виброцил

Капките за нос са необходими не само в сезона на грипа и настинките. Носът може да се запуши неочаквано дори през лятото. Капките за нос Виброцил са отлично предложение, защото притежават онзи рядък баланс между цена и качество, с който много малко лекарства могат да се похвалят.

2. Дефламол

Този унгвент може да се ползва не само при изгаряния. Дефламолът е много ефективен при различни кожни раздразнения, включително и при леко разранена кожа от неудобни или тесни дрехи.

3. Глина

Пакетче медицинска глина ще ви накара да бъдете по-грижовни към кожата на лицето си. Купете си такава глина, която е най-подходяща за вашата кожа.

4. Активен въглен

Когато сте преяли, ако сте препили, и ако имате нужда да прочистите организма си – няколко таблетки активен въглен ще върнат комфорта във вашия стомах. Може дори да смесите счукана таблетка активен въглен с малко глина и да си направите супер възстановителна маска за лице.

5. Етерични масла

Не е нужно да имате цял набор от етерични масла в аптечката си. Но, задължителните са бадемово масло и масло от чаено дърво. Бадемовото масло омекотява и подхранва кожата. Ползите и приложенията на маслото от чаено дърво са толкова много, че дори една статия няма да е достатъчна. Но, най-общо казано – то има отлични противовъзпалителни свойства.

6. Катранен сапун

Естествен антисептик, който се използва като средство за лечение на акне. В допълнение, той е чудесно средство при пърхот. Катранения сапун укрепва и омекотява косата.

7. Никотинова киселина

Никотиновата киселина, известна още и като Витамин В3 е отлично средство за поддържане здравето на сърцето. Под формата на капсули (Ниацин) засилва метаболитните процеси в организма. Когато ниацина е на ампули, е мощно средство за овладяване на косопада.

8. Кислородна вода

 

Водородният пероксид е безцветна течност с метален вкус. В повечето случаи, разтворът на прекис има антисептично действие и се използва за дезинфекция на рани. Но благодарение на силните си окислителни свойства, той се справя добре и със силно замърсени повърхности в дома, например.

9. Сух шампоан

Никога не е излишно да имате шишенце сух шампоан под ръка. Сухият шампоан е под формата на прах, с който можете бързо да измиете мръсната коса, когато нямате време или възможност. Но сух шампоан има и други полезни свойства.

Той предава обем на косата и също така почиства перуки.

10. Спирулина

Инвестицията в закупуването на спирулина, на прах или таблетки, си заслужава. Тя е за предпочитане като средство за събуждане, влизане в кондиция, освежаване и нужда от допълнителна сила.

И още…

– Рибено масло – хранителна добавка за цялото семейство. Освен това, ако се приложи външно, премахва бръчки и целулит.

– Розова вода – тоник, подходящ за мъже и жени, като средство за борба със сухата и раздразнена кожа.

– Глицерин – универсално средство за омекотяване кожата на ръцете, особено през зимата. Няколко капки глицерин дават допълнителна свежест и чистота на таблото на колата.

– Мехлем от невен – без значение дали ще си купите готов или ще си го приготвите сами. Този мехлем е истински балсам за кожата.

– Ръкавици за еднократна употреба, спринцовки (без игли), пипети и памучни тампони.

Източник: ruslekar.info

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *