Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Знаете ли, че сънотворните могат да докарат депресия и запек

Малцина знаят, че приемът на сънотворно може да провокира депресия, а това често боди до упорит запек и сънливост. В началото на лечението се препоръчва да приемате половината доза. Причината е пак във възрастовите изменения на централната нервна система, защото поради това се нарушават процесите на възбуждане и потискане. Дори малки дози от тези препарати могат да предизвикат сериозни усложнения при възрастните.

Например приемът на сънотворно средство от възрастен човек, препоръчвано на хора в сред¬на възраст, може да стане причина за възникване на депресивно състояние. То често води до упорит запек и предизвиква сънливост дълго време.

За да не станат жертва на медикаментозното лечение, възрастните хора трябва да се съобразяват с измененията в стареещия организъм. Затова в началото на лечението се препоръчва да приемат половината от обичайно предписваната доза. По принцип на възрастните хора не се назначават ударни дози антибиотици и сулфаниламидни препарати, за да се избегнат алергичните реакции и раздразненията на лигавицата в стомашно-чревния тракт. Тъй като те по принцип имат изменения в състоянието на стомашната лигавица, в повечето случаи лекарствата следва да се приемат не преди, а по време или след ядене.

Материалът е от в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *