Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Проф. Сираков: Само белината е в състояние да унищожи заразата от човешки папилома вирус

Човешки папилома вирус – HPV – щамове. Начини на заразяване с човешки папилома вирус – класически полов път, при орална любов, при допир на кожа, при ръкостискане, при използване на обществени тоалетни и басейни, при използване на вещите на заразен човек. Болести, причинени от човешки папилома вирус – рак на шийката на матката, рак на гърлото. Предпазване от болести, причинени от човешки папилома вирус.  Дезинфектанти, които не влияят върху  човешки папилома вирус – спирт и алкохол. Дезинфектанти, които влияят върху  човешки папилома вирус – хлорина – белина. С 25% разтвор на белина намажете проблемите повърхности или заразени участъци и оставете от 20 до 30 минути да подейства.

Проф. д-р Милко Сираков поставя въпроса, пред камерата на CredoWeb.bg, за провеждане на онлайн дискусия на тема „Предпазване от болести, които са причинени от HPV“. В онлайн дискусия на „Научен Обзор“  правят подборен анализ на човешки папилома вирус на база последните открития на The New England Journal of Medicine.

 човешки папилома вирус
Проф. Сираков държи да се знае, че човешки папилома вирус крие много опасности

Щамовете на човешки папилома вирус са HPV16, HPV18, HPV31, HPV33, HPV35, HPV39, HPV45 и други до HPV82 – общо повече от 150 щама.

Заразяването с човешки папилома вирус става по полов път – както при класически сексуален контакт, така и  при орална любов.  Това е високорисков начин за предаване на заразата. Пациентите развиват рак на маточната шийка и рак на гърлото. Рак на шийката на матката е второто по честота онкозаболяване при жените. То е и второто по честота на смъртност при жените, коментира проф. Сираков.

В онлайн дискусия на „Научен Обзор“ е направен анализ на действието на човешкия папилома вирус в други ситуации.  Преди години се твърдеше, че човешки папилома вирус не може да оцелее повече от броени минути, но за сметка на това, във влажна среда, неговата продължителност на живот извън човешкото тяло е голяма.

Според последните медицински изследвания, човешки папилома вирус се предава и при допир между заразен пациент и здрав човек. Когато HPV се предава посредством допир и ръкостискане, най-често заразата се разпространява посредством кожата на ръцете или на тялото.  Това е нискорисков фактор за предаване на човешки папилома вирус.

Човешки папилома вирус може да се предава посредством нежива материя. Когато заразен човек е пипал или използвал някакви вещи или предмети, а след него те са били пипани от здрав човек, заразата се пренася.

Пример: Човек, заразен с човешки папилома вирус, ползващ обществена тоалетна, предава вируса на здравите хора, заради контакта му с дръжките на вратите и врътките на чешмите.

Правени са изследвания с деца, които са малки и не влизат в сексуални контакти. Те ходят на басейн. Рискът при тези деца да се заразят с човешки папилома вирус е в пъти по-голям от онези деца, които не посещават обществени плувни басейни.

Последните изследвания в тази насока са използвали модерни молекулярни методи. Били са взети проби на голям брой обществени плувни басейни, чиято вода е прилежно хлорирана. От взетите пробите се оказало, че  в поне 60% от басейните се съдържат поне по 4 щама от човешки папилома вирус, които са активни.

Дезинфектанти – медицински е доказано, че онези дезинфектанти, които са на база алкохол и спирт не унищожават вируса. HPV16 е най-високо рисков щам. Доказано е, че онези дезинфектанти, които са утвърдени като препарати за почистване в болници и в стоматологични кабинети, нямат никакъв ефект върху HPV16. От 2016 г. са въведени нови правила за химическа дезинфекция на медицинските апарати, уреди и инструменти. Все още у нас не са въведени в действие. За момента единственият дезинфектант, който убива щама на човешки папилома вирус е хлорина – обикновената белина. Вземате 20% разтвор на белина и с него намажете седалките на тоалетните, ваните, дръжките на вратите и мивките. Белината ще унижи вируса, ако той е попаднал там. Оставете да подейства от 20 до 30 минути. После изплакнете с вода. Това е най-добрата химическа дезинфекция.

**********

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

От първия до “Проф. Сираков: Само белината е в състояние да унищожи заразата от човешки папилома вирус

  1. Marin каза:

    Ей внимавайте какво интерпретирате! Никъде в двата клипа не се казва, че с белина се мажат заразени участъци!!!! Казва се, че с белина се дезинфекцират повърхности!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *