ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

АУРОРИКС / AURORIX

Съдържа моклобемид, лактоза, царевично нишесте, повидон К30, натриев нишестен гликолат, магнезиев стеарат, хидроксипропил метилцелулоза, полиетиленгликол 6 000, талк, оцветители

Предназначение

аурориксАУРОРИКС е антидепресант, прилаган при лечението на депресия и социална фобия. Приемът на този медикамент контролира производството на хормоните серотонин, норадреналин и допамин.

Как се приема

Терапията с АУРОРИКС се провежда по препоръка и под контрола на лекар. Дозите и продължителността на приема не бива да се променят самоволно от пациента.

Терапевтичната схема се изготвя за конкретен пациент, като се отчитат проблемите и състоянието му. Най-често приемът е 1-2 таблетки от 150 мг два пъти дневно. Поглъщайте таблетките цели, с вода, след хранене.

Ако пропуснете прием, не го компенсирайте следващия път с двойна доза. При неволно предозиране потърсете медицинска помощ.

Лечението с АУРОРИКС се прекратява само под лекарски контрол. Не спирайте самоволно приема на лекарството.

Възможни нежелани ефекти

Лечението с АУРОРИКС може да причини кожни реакции от типа на зачервяване, сърбеж и обриви. Възможни са също проблеми със стомашно-чревния тракт: гадене и повръщане, диария или запек. Не са изключени нарушения на водно-солевия баланс, влошено качество на съня, главоболие и виене на свят, пресъхване на устата, тревожност и раздразнителност, смущения на зрението и слуха и др. Ако симптомите не са преходни и интензивността им нараства, потърсете медицинска помощ.

Кога НЕ БИВА да се употребява

АУРОРИКС не се прилага при алергия към един или повече компоненти на лекарството.

Медикаментът не се използва за лечение на деца.

Този продукт не е подходящ при състояния на объркване. Не използвайте при тумор на надбъбречната жлеза.

Бременни и кърмачки не трябва да се лекуват с АУРОРИКС.

Рискови групи са пациентите, които са имали или имат суицидални мисли или са склонни да извършат такава постъпка. Необходима е индивидуална оценка на риска и при пациенти, страдащи от друго психично заболяване, заболяване на черния дроб, на щитовидната жлеза, на вродена непоносимост към някои продукти.

Взаимодействия с други медикаменти

АУРОРИКС не може да се използва при прием на други антидепресанти, на медикаменти за Паркинсон, трамадол и линезолид, на сиропи за кашлица. Лекуващият трябва да бъде запознат с вида на медикаментите, които пациентът е приемал наскоро или трябва да продължи приема им по време на лечението с АУРОРИКС. Идеята е да се избегнат взаимодействия с непредвидими резултати или да се проявят във висока степен опасни странични ефекти на медикаментите.

П.П. Продуктът има и вариант от 300 мг

_______

Усреднена цена в аптеките – 23 лв за опаковка от 30 таблетки по 150 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *