Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Вижте правилния начин за възстановяване на косата през пролетта + ефективни маски

Сигурно сте забелязали, че точно през пролетта косата ни е по-безжизнена и чуплива. Това е така, защото през студените месеци косата преживява сериозен стрес.

Не само наследствените фактори имат значение дали косата ви е суха и чуплива. Половин година през отоплителния сезон сме били повечето време в затворени помещения, а това е изсушило косъма до крайност.

Този проблем се появява при над 70% от жените според изследване на специалистите.

възстановяване на косата
Ефективни начини за възстановяване на косата

Ето защо с настъпването на топлите дни ползвайте шампоани с укрепващи косъма серамиди, с повече хидратиращи и подхранващи съставки.

Много важно е, като избирате козметика за коса, да предпочитате тази, която е с фруктови компоненти, с екстракти от растения и с ценни масла, защото те ще придадат гладкост и еластичност на косата, ще върнат нейната здравина и блясък.

Има и още две ценни съставки, които задължителното трябва да присъстват в продуктите за коса през този сезон – кератин, който укрепва косата и връща нейния блясък, и пантенол, който подхранва косъма и има регенериращо въздействие.

Можете също така да се доверите на народната медицина и да изпробвате следните рецепти:

Маска с банан

Маската с банан е много лесна за приготвяне. Към размачкан плод добавете една супена лъжица мед и разбъркайте хубаво сместа. Нанесете я върху влажна коса и оставете да подейства 15-20 минути. След това измийте косата си с шампоан.

Маска с яйце

Маските с яйца са едни от най-ефективните.

Към един жълтък добавете малка лъжица зехтин и сока на един лимон. Разбъркайте сместа. Нанесете маската върху влажна коса. Оставете да подейства към 20-ина минути, след което изплакнете.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *