Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Първи признаци на бременност, които не всяка жена знае

Бременността може да е желана или нежелана. Но и в двата случая е добре да се знаят кои са ранните и първи признаци на бременност

първи признаци на бременност

В живота на жената, рано или късно идва момент, когато всичко онова, което е било познато преди, се случва по различен начин. В първите дни след зачеването, всичко се случва прекалено бързо, за да може да се сложи точна диагноза… Тогава идват на помощ основни признаци, които могат да информират за последвала бременност, без да се прави тест!

 

 

Първи признаци на бременност какви са те и как да ги разпознаем?

 

болка в гърдите по време на бременност

1. В първите дни след закрепването на ембриона в матката (имплантирането на ембриона е моментът на бременността), жената може да усети набъбване и болезненост в гърдите. Това показва свръхчувствителността на млечните жлези. Често, дори и леко докосване може да предизвика дискомфорт.

2. Дискомфорт и тежест в таза, също започва да безпокои жените след имплантиране на ембриона. Това усещане е много индивидуално и може да се случи на всяка жена по различен начин.

овръщение към храна при бременност

3. Още в първите дни след зачеването, много любими неща могат да се превърнат в непоносими

Жените са в състояние лесно да променят своите предпочитания в храната: нещо, което са обичали преди бременността, сега може да изглежда безвкусно. И обратното също е вярно!

бяло течение при бременност

4. В периода на овулация жените имат изобилно вискозно, прозрачно или млечно бяло течение. Това улеснява предвижването на сперматозоидите и им предоставя сигурна жилищна среда, в продължение на 3-5 дни. След овулация естеството на течението се променя. То става по-гъсто, и остава такова до първите дни на менструацията.

7-10 дни след зачеването някои жени могат да имат жълтеникаво, червено или кафеникаво течение. Това показва прикрепването на ембриона към стената на матката. Процесът имплантиране трае около 40 часа, след което започва ембрионалното развитие, което продължава до 8-мата седмица на бременността.

5. По време на имплантацията на ембриона тялото на жената е в шок от текущите събития. Затова увеличаването на телесната температура до 37 градуса е нормално явление.

6. Често, в първите дни след трансфера на ембриона жената чувства умора и отпадналост. Причина за заболяването става повишената температура и намаления имунитет. Факт е, че през този период женското тяло реагира на ембриона като чужд обект и се опитва да се бори с него.

първи признаци на бременност

7. Един прост и естествен тест за бременност. Ще ви трябва парче бяла хартия, малко йод и прясна урина. Листа се навлажнява с урината и се капват няколко капки йод. Ако йода не промени своя цвят – значи няма бременност. При бременност йода реагира, като става лилав или виолетов на цвят.

Източник: nebolet.com

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “Първи признаци на бременност, които не всяка жена знае

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *