Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Естествен лек за лечение на поликистозни яйчници – без хормони!(рецепти от руската народна медицина)

Поликистозни яйчници, за съжаление, е синдром, познат на много жени. Днес от заболяването страдат дори млади момичета

поликистозни яйчници
Лоша диета и излишни нерви допълнително допринасят за хормоналните смущения. Това са само част от причините, които допринасят за появата на това патологично състояние.

Жените с поликистозни яйчници по-често се оплакват от умора и депресия. Съпътстващите неприятни проявления на това заболяване са лоша кожа и нередовен менструален цикъл.

Най-често гинеколозите предписват хормонално лечение за тази болест. Това не е единственият начин да се преодолее заболяването, но то е оправдано, когато трябва да се лекува безплодие.

По-леките случаи на поликистозни яйчници е добре да бъдат третирани първо с рецепти от народната медицина. Много често хормоналното лечение предизвиква такива отклонения, като наддаване на тегло и свързаните с него усложнения.

 

Синдром на поликистозните яйчници – 3 невероятно полезни рецепти от народната медицина помагат да се преодолее това заболяване.

 

Наличието на поликистозни яйчници не е отделно заболяване. То води със себе си множество други проблеми, като заболявания на черния дроб и панкреаса, както влошена работа на щитовидната жлеза. Жените с поликистозни яйчници са заплашени от екстремно натрупване на излишни килограми.

поликистозни яйчници

Не са малко билките, които могат да повлияят благоприятно на хормоналния фон. Когато рецептите от народната медицина за лечение на поликистозни яйчници се комбинира с подходяща диета, налице са много добри резултати в преодоляване на заболяването.

Ограничаване на сладките и мазни храни е много важно за жените, които имат поликистозни яйчници. Това ограничение се налага заради повишените нива на инсулин. Ако диетата не бъде регулирана навреме, може да се развие диабет.

Предлагаме ви няколко рецепти от руската народна медицина, които са дали много добри резултати при лечението на поликистозни яйчници.

 

Лечение с босилек

Лечение с босилек на поликистозни яйчници

Босилекът, поради своите лечебни свойства, е намерил приложение при лечението на поликистозни яйчници. В допълнение, това растение естествено намалява броя на вредните микроорганизми, забавя андрогенното производството и намалява възпалението.

Вземете 2 супени лъжици босилек и ги сложете в 250 мл. вряща вода. Оставете да поври още 5-10 минути и охладете до подходяща температура. Прецедете. Полученото количество се разделя на две и се изпива в рамките на деня.

Лечение с женско биле

женско биле за лечение на поликистозни яйчници

Билката женско биле може да се използва както за лечение на поликистоза на яйчниците народен лек, така и за предотвратяване на това заболяване.

Вземете 1 супена лъжица от женско биле, залейте го с чаша вряща вода. оставете да се влее за един час. След това инфузията се прецежда. Пие се само сутрин, преди хранене. За най-добри резултати се прилага това лечение в рамките на поне три месеца, без да се прекъсва.

Лечение с корени от коприва

Копривата има много добро андрогенно действие, освен останалите си достойнства.

В стъклен буркан сложете шепа корени от коприва. Залейте ги с 200 мл. етилов спирт 70%. Ако нямате спирт, може да използвате и водка. Затворете буркана плътно и го оставете да престои на тъмно в продължение на 7 дни.

След това корените се изстискват от спирта. така получената тинктура се прецежда и се взима по една чаена лъжичка сутрин, след закуска.

Източник: knigazdorovya.com

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *