Начало / Болести и лечение / Болести на кръвта / Какво да правя? Имам ниски нива на фолиева кисилина и витамин В-12!

Актуални промоции в lekuva.net

Какво да правя? Имам ниски нива на фолиева кисилина и витамин В-12!

Какво да правя? Имам  ниски нива на фолиева кисилина и витамин В-12! 

Име на теста (изследване)        Резултат     Единици    Референтни стойности    Метод
Фолиева киселина/Folic acid        1.2       ng/ml      3.89 – 26.8     
ПКК
WBC(левкоцитен брой)        9.2       10^9/L    3.5 – 10.5
RBC(еритроцитен брой)        5.13       10^12/L    М 4.6 – 6.2; Ж 4.2 – 5.4
HGB(хемоглобин)        148       g/L    120 – 165      Htc(хематокрит)        0.48       L/L    М 0.40-0.51; Ж 0.34-0.45
MCV(среден обем на еритроцита)        93.4       fl    82-98
MCH(средно хемаглобиново съдърж.в еритроцита)        28.8       pg    25.7-32.2
MCHC(средна хемаглобинова конц. в еритроцита)        309       g/L    322-365
PLT(тромбоцитен брой)        441       10^9/L    140 – 490

Хормони/Hormones
Име на теста (изследване)        Резултат     Единици    Референтни стойности    Метод
Еритропоетин/EPO/        6.9       mIU/ml      4.3 – 29.0
Имунология-автоантитела
Име на теста (изследване)        Резултат     Единици    Референтни стойности    Метод
ANA-1 Имуноблот
anti-dsDNA        /-/ отр.           /-/ отр.
anti-nucleosome        /-/ отр.           /-/ отр.
anti-SS-A        /-/ отр.           /-/ отр.
anti-Sm        /-/ отр.           /-/ отр.
anti-RNP(SM)        /-/ отр.           /-/ отр.
anti-Scl-70        /-/ отр.           /-/ отр.
anti-Jo-1        /-/ отр.           /-/ отр.
anti-centomere B        /-/ отр.           /-/ отр.
anti-SS-B        /-/ отр.           /-/ отр.

Нива на na b12 -120


Ниски нива на фолиева киселина и витамин В-12. Моля за съвет или добър хематолог, благодаря!

 

 

Отговорът:

Д-р Камен КаменовЗдравейте,

От този вид изследвания, които сте направили си личи ясно,че има дефицит на Вит.Б12 и фолиева киселина.

По интересното е защо е правен ана-скринингът. Тук можем да разделим нещата на две групи:

  1. Ако имате друго заболяване, което да се проявява така, то трябва де се уточни с допълнителни изследвания.
  2. Ако анемията е самостоятелно състояние, то тогава се назначава заместителна терапия и всичко ще бъде компенсирано. Но това се прави задължително след т.1 – защото в противен случай горното състояние ще рецидивира.

Мисля, че бих могъл да Ви помогна.

 

 

С д-р Каменов можете да се свържете на тел. 0888 245 062.

Ако искате да се запознаете по-подробно посетете:

 

Оценете статията
Оценка 0 от 0 гласували
loading...

Актуални промоции в lekuva.net

Избрано за теб


Отговори

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *

*