ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Часова грижа за кожата според биоритмите й – ще постигнете зашеметяващи резултати

Всяка жена може да бъде красива с грим, но е важно да бъде такава и когато е естествена. В домашни условия, докато готвите и перете, рядко тичате до огледалото, за да видите дали ружът и спиралата ви не са се разтекли. Ето няколко ценни съвета как да изглеждате привлекателни по всяко време.

Поддържайте кожата чиста и влажна

Повечето жени имат нужните знания как всекидневно да полагат грижи за лицето си. Ясно им е, че не е достатъчно да полагат само крем – сутрин и вечер, за да останат по-дълго време млади и красиви.

грижа за кожата
Как да се грижим правилно за кожата?

Задължително на козметичната тоалетка трябва да имате лосион и тоалетно мляко за почистване на лицето след сън и преди да легнете да спите. Тоникът и серумът също са неизменна част от козметичното меню, чрез които можете да хидратирате и подхранвате кожата според възрастта и сезона.

Подбирайте нощния крем така, че да е богат на витамини, различни масла и пантенол, да е питателен и с регенериращи компоненти. Така ще задоволи нуждите на кожата от влага и хранителни вещества.

За разлика от него, дневният крем трябва да е лек и обилно да хидратира кожата. Характерното при избора му е да има защитни функции и разнообразни минерални съставки.

Важно. Не можете да имате здрава кожа само с външна намеса. Ще я направите такава, като обогатите храната си с достатъчно витамини С, Е и от група Б, с ретинол, селен и цинк. И не забравяйте да пиете поне литър и половина вода.

Спазвайте времевите цикли

Не е без значение кога се разхубавявате – трябва да се съобразявате с естествените биоритми на човека. Те благоприятстват и ускоряват едни процеси и забавят други в определени часове на денонощието.

Доказано е, че 7-8 часа сутринта е най-подходящото време за нанасяне на овлажняващи средства, особено обогатени с витамин А, С и Е.

От 8.00 до 12.00 и от 17.00 до 20.00 са часовете, в които можете да посетите дерматолога си. Около обяд мастните жлези са най-активни и кожата блести по-силно. От обяд до 2.00 часа хормоните намаляват и кожата трудно възприема външни въздействия. Тогава можете да влияете на епидермиса единствено с термална вода.

Нанасяйте нощен крем след 20.00 часа. По време на сън мускулите на лицето са отпуснати и много по-лесно проникват полезните вещества в епидермиса. Тогава и най-активно се обновяват клетките.

Установено е, че в първата половина на деня – най-вече от 11.00 до 12.00 часа, косата и ноктите растат с най-бързо темпо. През нощта напълно спират.

Ако искате да се подстригвате и да подхранвате косата си, най-благоприятния период е до 2.00-3.00 часа.

Точно тогава статичното електричество е най-ниско и косата най-леко приема новата форма и цвят.

Съобразете разкрасяването с хормоните

В началото на менструалния цикъл кожата се нуждае от почистване. В този ден забравете за грима и крема и се посветете на други разкрасителни процедури. Направете пилинг или ексфолиант на кожата, за да премахнете мъртвите клетки. След това си сложете маска за лице, която ще подхрани и ще почисти в дълбочина порите.

В течение на втората фаза (4-12 ден) в кожата протича активен процес на регенерация. През тази седмица слагайте специализирана козметика, серуми и кремове, съдържащи биологично активни съставки. Идете при козметик или направете по-ефективни козметични процедури – кислородна или лазерна терапия, всякакви видове масажи.

Най-повишена е чувствителността на кожата в третата фаза (13-14 ден), когато трябва да внимавате с експериментите и при ползване на нова козметика. Веднага ще си проличи дали е подходяща за вас или не.

От 15-ия до 25-ия ден кожата посивява. Става по-мазна и податлива на външни агресивни влияния. Тогава не е препоръчително да ходите на солариум, да се излагате на пряка слънчева светлина. Ако ви предстои дълъг престой на открито, не забравяйте за козметиката с UV защита, както и добре да хидратирате и почистите кожата.

Последните дни преди менструацията кожата е свръх-чувствителна. Именно тогава избиват комедони и най-бързо се замърсяват порите. Дайте й почивка, но не забравяйте да я овлажнявате с подходяща козметика.

източници:woman.ru,журнaл,pixabаy.com

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *