Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Ръцете на жената издават възрастта: подмладяващи маски за гладка и еластична кожа

Ръцете на жената изискват специални грижи! Кожата на ръцете е много тънка и деликатна, така че бързо се похабява

ръцете на жената

Ръцете на жената са нейната визитка. Поради тази причина имат нужда от чести и специални грижи.

Поради непрекъснатото излагане на неблагоприятни фактори на околната среда (студ, вятър, температурни промени, жарко слънце), честото миене и ползването на домакински почистващи продукти уврежда кожата и спомага за образуването на бръчки и петна.

Предлагаме ви цялостна домашна грижа за деликатната кожа на ръцете. Тя ще ви помогне не само да подобрите външния вид на вашите ръце, но да скриете някоя и друга петилетка.

1. Подмладяване

Каквото и да ви говорят, няма по-добра процедура за подмладяване на ръцете от парафиновата баня.

За целта в подходящ съд се разтапя парафин на водна баня. Охлажда се до състояние, в което ще можете да си пъхнете ръцете. Банята трябва да продължи около половин час. Парафинът стяга кожата и я тонизира.

Пилинг. Ще имате нужда от 2 супени лъжици морска сол, една капка масло от чаено дърво, 2 супени лъжици кокосово масло. Смесете всички съставки. Започнете плавен масаж, който се движи от китката към пръстите.

Маска. Яйчен жълтък – идеалното средство против стареене. Вземете яйчен жълтък, зехтин и лимонов сок. Разбийте жълтъка и след това прибавете зехтина и лимоновия сок. Оставете да действа около 15 минути и след това изплакнете с топла вода. Накрая намажете ръцете с качествен крем за ръце.

2. Възстановяване

Измиване. Цитрусов витаминен коктейл ще върне еластичността на кожата, но също така и ще я избели. Изстискайте сок от 1 лимон, добавете няколко капки етерично масло от грейпфрут, щипка сода за хляб и щипка канела. Намажете хубаво ръцете и останете така 20 минути. Изплакнете с хладка вода.

Пилинг. Имате нужда от портокалова кора, захар 1 ч. л., джинджифил и 2 супени лъжици зехтин. Портокаловата кора и джинджифила се рендосват, прибавят се останалите продукти и ръцете се търкат 5-10 минути. изплаква се с топла вода.

Маска за възстановяване на ръцете

Вземете 1 ч.л. сок от портокал, 1 ч. л. сусамово масло и щипка червен пипер. Смесете и сложете върху кожата. Изплакнете след 5 минути. За укрепване на ефекта, намажете ръцете си с бадемово масло.

3. Облекчаване на умората

Нужна ви е една супена лъжица зехтин, няколко капки масло от розмарин и ментово масло. Загрейте леко, намажете ръцете, сложете меки памучни ръкавици и останете така един-два часа.

Пилинг. За да направите тази проста, но ефективна процедура ще ви трябват 2 супени лъжици захар. Смесете ги с 1 супена лъжица слънчогледово масло, щипка сода за хляб и 1 супена лъжица. розова вода. Разбърква се и се масажират ръцете около 5 минути. Изплаква се добре с топла вода.

Маска. Рендосайте 1 зелена ябълка, добавете 2 супени лъжици зехтин, 1 ч. л. медицински вазелин и няколко капки камфорово масло. Щедро намажете ръцете и оставете за 10 минути. След това изплакнете с топла вода и сложете хидратиращ крем.

Домашните спа процедури помагат в борбата с възрастта, свързаните с тях промени в кожата, но също така са и истинско удоволствие за сетивата.

Източник: woman.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *