Начало / Болести и лечение / Алергии / Тези заболявания показват, че имате сериозен проблем с имунната система


Витамин С + Цинк – мощна противовирусна защита за цели 3 месеца! 10% отстъпка!

Тези заболявания показват, че имате сериозен проблем с имунната система

Зимата мина, а не можете да се отървете от настинки и все се чувствате като изстискан лимон? Време ви е да проверите защитните сили на организма си.

Имунологът е специалист по диагностициране и лечение на болестите на имунната система, която ни предпазва от атаките на вируси, бактерии и други врагове на здравето. Предлагаме ви 4 често задавани въпроса, свързани със защитните сили на организма, и компетентните отговори на лекаря.

1. Има ли заболявания, които явно свидетелстват за проблеми с имунната система?

Да, със сигурност. Такива са ревматоидният артрит, захарният диабет тип 1, множествената склероза, левкозата, лимфомите. Алергията, която може да се проявява като бронхиална астма, сенна хрема и др., също е явен признак за нарушения в имунната система.

проблем с имунната система

Имате ли проблеми с имунната система?

2. Може ли да се направи изследване, което да покаже имунодефицит на организма?

Да, и то е необходимо при всеки конкретен случай, защото няма универсално хапче за поддържане на имунитета на всеки човек. Индивидуалният анализ на защитните сили на пациента ще покаже състоянието им и ще даде възможност лекарят да изготви точна програма за подсилване на имунитета.

Изследването включва взимане на кръв от пръста или вената – специалистът преценява точно какъв кръвен тест е необходим и по кръвната картина получава представа за състоянието на антибактериалните, клетъчните и хормоналните защити на организма. Получените резултати помагат да се уточни на какво се дължи имунодефицитът – на алергични, автоимунни или заболявания на лимфите.

3. Помагат ли средствата на народната медицина и правилното хранене (например напоследък се препоръчват морските дарове) за подсилване на имунитета?

Безусловно – витамините, билките и здравословните храни ни поддържат в добра форма. Те повишават устойчивостта на организма към различни неблагоприятни въздействия на околната среда. Включването в дневното меню на възможно най-много натурални продукти гарантира високия жизнен тонус.

Благоприятно се отразяват и естествените подправки като различните видове пипер, шафранът, джиджифилът, канелата и всепризнатият чесън. Все пак, когато се установят нарушения в имунитета, най-добре е да се лекуват по лекарско предписание, а народните средства да се ползват като поддържащ режим.

4. След 55-годишна възраст понякога се появяват алергии и херпес, който минава много бавно. На какво може да се дължат тези неразположения?

Описаните симптоми са клинични признаци на отслабнали защитни сили на организма и е необходима консултация с лекар. Появата на в по-напреднала възраст може да е реакция на имунната система към сериозни заболявания, включително и злокачествени. Непременно трябва да се потърси мнението на имунолог.

Внимание! Материалите в Лекува.нет може да се използват само с публикуване на активен линк към оригиналния текст!


Избрано за теб


Отговори

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *

*