ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

ФОСФОМИЦИН / FOSFOMYCIN

Съдържа фосфомицин трометамол, захароза, захарин натрий, гума арабика, аскорбинова киселина, бутилхидроксианизол, аромати

Предназначение

фосфомицинАнтибиотикът ФОСФОМИЦИН е антибактериален продукт, препоръчван при неусложнен цистит. Подхдящ е при остри състояния; прилага се и профилактично преди изследвания на отделителната система.

Приемът на медикамента не допуска колонизация и растеж на патогенни бактерии в пикочния мехур и пикочните пътища.

Как се приема

ФОСФОМИЦИН се прилага по лекарска препоръка. Продуктът е под формата на гранули; фабрично дозиран в сашета от 3 г. Това е обичайната дневна доза, леко редуцирана до 2 г при подрастващи от 12 до 18 години.

Съдържанието на едно прахче се разтваря във вода – около 200 мл, и се изпива един час преди или два часа след хранене. Лекарството се приема след освобождаване на пикочния мехур, най-добре вечер преди лягане. Продължителността на приема се определя от лекар в зависимост от тежестта на състоянието, възрастта, общото здравословно състояние.

Възрастовата група 6-12 години би могла да се лекува с този медикамент, но при различно дозиране и само под лекарски контрол.

Възможни нежелани ефекти

Сред често съобщаваните странични ефекти са гадене, главоболие, вагинални възпаления, диария и замаяност. По-рядко пациенти се оплакват от болки в корема и повръщане, обриви, уртикарии, мравучкне по кожата. Има и много редки случаи на апластична анемия и бактериални суперинфекции.

Не са изключени алергични реакции с дихателни проблеми, бронхоспазъм, анафилактичен шок; зрителни проблеми, оток и флебити.

Кога НЕ БИВА да се употребява

ФОСФОМИЦИН не се употребява при алергия към активната съставка или към някое от помощните вещества.

Продуктът е противопоказан за деца под 6-годишна възраст. Не се препоръчва за пациенти над 75-годишна възраст.

Не се прилага при пациенти с тежка бъбречна недостатъчност или на хемодиализа. Не е подходящ за пациенти с тежки чернодробни заболявания.

Бременни и кърмачки биха могли да приемат този медикамент, но само след преценка за възможен риск от лекуващия.

Не се препоръчва шофиране или работа с тежки машини, ако приемът на медикамента причинява главоболие и замайване.

Взаимодействие с други медикаменти

Паралелният прием на ФОСФОМИЦИН с други медикаменти трябва да бъде преценен от лекуващия и при необходимост да се направят корекции в терапевтичния план. Възможни са взаимни повлиявания с отслабване, усилване на действието или с повишен риск от проява на странични ефекти. Това условие се отнася за всяко съвместяване, особено за антикоагуланти или за лекарства от типа на метоклопрамид.

______

Усреднена цена в аптеките – 5 лв за един брой саше от 3 г

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *