Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Една малка тайна от китайската алтернативна медицина ще ви спести неприятната болка в тялото!

Когато имате болка в шията, това често предизвиква дълготраен дискомфорт. И се налага посещение до лекаря, който да назначи необходимите прегледи и лечение

болка
Една малка тайна от китайската алтернативна медицина ще ви спести неприятната болка в тялото!

Болка в шията може да се изтърпи максимум до два дни, ако е много осезаема. Понякога един лек масаж може да облекчи положението. Но когато имате стрес или тежест в цялото тяло, е необходимо да се направи масаж на краката, както и на ръцете. Това не е начинът да се отпуснете, както и не е начин за лечение на болката.

Акупресура е лечение и профилактика на заболяванията чрез прилагане на определено налягане към специфични точки на тялото. Не са нужни игли или специални инструменти. Важно да се знаят само определени точки, които са отговорни за вашите органи и тяхното здраве. За една такава много важна точка ще ви разкажем днес.

Точка на крака – как се прави, какво лекува, какви облекчения за здравето носи?

Тази акупресурна точка се намира върху метатарзалните кости на крака. Известно е, че дори лек натиск на тази точка действа доста добре и насърчава доброто здраве. Прилагайки определен натиск върху нея ще ви помогне да се отървете от много заболявания.

Ето и по-конкретна информация!

1. Да се отървем от болката

Вместо да убивате болката с хапчета, които не винаги са полезни за организма, натиснете няколко пъти точката на крака. Особено добре тази техника помага при главоболие и дискомфорт в долната част на гърба.

2. Премахване на стреса

Много китайски специалисти по рефлексология твърдят, че тази точка е отговорна за вътрешния мир. Натискът върху нея намалява стреса и спомага за по-бързото вземане на решения в трудни ситуации. В допълнение, когато няколко пъти натиснете тази точка, можете да се отървете от умората.

3. Антидепресант

Упражнявайте равномерен натиск върху тази точка три пъти – 1, 2, 3. Това ще предпази тялото от внезапни пристъпи на паника, безсъние и загуба на сила. Заредете се добро настроение само с три леки „кликвания“ върху точката на крака.

4. Срещу изтръпвания на крака

Този проблем е честа грижа не само на хората в напреднала възраст, но и на младежите. Ако кракът е изтръпнал, или пръстите на ръката, или цялата ръка – натиснете здраво няколко пъти точката, която виждате на снимката.

5. Болки в шията, раменете и гърба

В продължение на 20 дни 3 пъти на ден упражнявайте натиск на тази точка. Добрите резултати скоро ще ви зарадват.

В продължение на много векове акупресурата има авторитетно място в Източна медицина. Китайските мъдреци отдавна са разбрали, че всичко в нашето тяло е свързана, както и това, че много болести могат да бъдат лекувани само с натискане на определени точки.

Източник: medportal.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *