Начало / Болести и лечение / 8 упражнения за борба с Алцхаймер! Ако сте над 65 години, трябва да ги правите всеки ден!

Актуални промоции в lekuva.net

8 упражнения за борба с Алцхаймер! Ако сте над 65 години, трябва да ги правите всеки ден!

Тези 8 упражнения за борба с Алцхаймер са само пример. лесно може да намерите в интернет и други подобни

Редовната гимнастика на ума е най-доброто оръжие за борба с Алцхаймер.

Всеки иска да бъде разумен възрастен, с възможно най-малко здравословни проблеми. Но, за да се случи това, грижата за здравето трябва да започне още докато сме млади. Или сравнително млади.

Специалисти от Кралският университет по медицина в Лондон са на мнение, че тази грижа трябва да започне още докато човек е между 40 и 45-годишен.

Болестта на Алцхаймер е много по-близо, отколкото си мислите! Само си представете: всеки 5-ти човек в света може да страда от старческа деменция. Разбира се, това заболяване, като всички останали, може да се предотврати. Сигурно го знаете, но ние ще повторим отново – превенцията е най-доброто лечение. Не пропускайте възможност да упражнявате мозъка си.

Тези 8 упражнения са само пример. Има много, подобни на тях. Не се отказвайте да учите нови неща, само защото сте „на възраст“. Всяко ново знание е лекарство за мозъка.

Анти-алцхаймер упражнения за мозъка

1. Разгледайте добре снимката. Има ли бебе, скрито в тази картина?

2. В тази илюстрация има нещо, което не е цвете. Открийте двама човека, скрити в картинката.

3. Забелязвате ли две животни на тази картина? какво виждате вие – жаба или кон?

4. Колко човека са изобразени на тази картина?

5. Трудно ли ще ви е да откриете 10 лица на тази картина?

6. Този тест за наличие на болестта на Алцхаймер е един от най-ефективните. Прочетете текста до края. Ако изпитвате трудно, опитайте още веднъж. Здравият мозък ще разгадае бързо текста.

А43КО Н0А СВЕ117ТА6 И6хМА*Ш7Е ПО0ВЕ9ЧЕ8 ХyОРяА, КфОИкТО Ж379ЕЛ4АЯ1Т0 СОБр4СТгВЕ52НО1ТО0 СИ ЩАС4#ТИЕ ПО/ВЕ12ЧЕ, ОТ64КОЛ91КО2ТО ЖЕ0$ЛАЯТ45 НЕ9ЩА402СТИ1ЕТО7 НА ДРУcГИ39ТЕ0, ТО ТО623Г0АВА5 ЗЕ$МЯ#ТА БИ БИ@ЛА Р20АЙ5!

7. Още един тест. Намерете буквата С, без помощта на курсора.

OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO
OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO
OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO
OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO
OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO
OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO
OOOOOOOOOOOOOOOOOOOCOOOOOOOOOOO
OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO
OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO
OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO
OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

8. Сега намери N. Това е малко по-трудно, но постижимо.

MMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMNMM
MMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM
MMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM
MMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM
MMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM

Предотвратяване болестта на Алцхаймер – това е преди всичко активна умствена дейност. Важно е да обучавате непрекъснато мозъка си, за да се избегне деменцията. Разнообразие от пъзели, кръстословици, четене и здравословен начин на живот ще ви спаси от тази болест!

Източник: econet.ru

Оценете статията
Оценка 3.6 от 69 гласували
loading...

Актуални промоции в lekuva.net

Избрано за теб


2 коментара

  1. Предполагам, че триете коментарите, защото си мисля, че бях коментирала тук, но по-добре се вслушайте в тях. Първо, не бъркайте алцхаймер с деменция – много различни са – при деменцията изчезва краткотрайната памет, но човек си запазва и навиците, и може да се обслужва сам, докато при алцхаймер, освен, че няма памет (дори и дългосрочната), има пълна деградация на личността – т.е човек стига до там да не знае, че има дори тоалетна, въпреки че е физически здрав, появява се параноя, агресия, започва да си губи дори речта, прави невъобразими бели, затова алцхаймер е направо ужасен и няма спасение. Моята баба напр. имаше деменция (склероза), но си живя около 10 г. като сама се обслужваше. Тя много време преди това се страхуваше от това и изпълняваше точно всички указания на лекарите, за да не стигне до там, но нищо не помогна. Сега моя близка има алцхаймер, въпреки че работеше много време след пенсия, т.е. ползваше ума си постоянно. Сега тя не е човек направо. Казват, че това е болестта на интелигентните хора, та тия тестове са пълни глупости.

    • Вероятно,ако човек не е специалист е трудно да се направи разлика. Майка ми има диагноза алцхаймер, поставен в болница, все още не е напълно разрушена личността й, но наистина е трудно.Иначе и аз знам,че Рейган и ТериПратчет починаха от Алцхаймер,но това не е успокоение-повече се плаша да не е наследствено

Отговори

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *

*