Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Оценка на алкохола върху степента на опасност: първото място ще ви изненада!

Когато се злоупотребява редовно с алкохола, дори и бирата е опасна. Не бива да игнорираме вредите от отделните питиета

алкохола

Трудно е да си представим празник, или часове за отмора с приятели, които да прекараме без алкохол. Дори и най-заклетите трезвеници пият някакъв алкохол, от време на време. Възможно е домакинът да е въздържател, но за гостите винаги ще има бутилка вино или хубаво уиски.

Ако искате на следващия ден, след като сте прекалили с алкохола, да се чувствате свежи като краставичка, е важно да знаете как да пиете алкохол. Това ще ви помогне да употребявате спиртни напитки, без да навредите на здравето си.

Вероятно знаете, че е полезно да се пие червено вино преди или след хранене. Но с високоградусните питиета е по-сложно. Именно поради тази причина приготвихме за вас рейтинг на опасните алкохолни напитки, съставен въз основа на проучвания на Кралското общество на химиците в Обединеното кралство.

Силни алкохолни напитки

5-то място – Ром

Обожаваната от пиратите напитка може да се счита почти за полезна. Ако ромът е истински, в него има високо съдържание на калий, фосфор и цинк. Затова, ако се изпие голямо количество ром, вероятността от отравяне е много малка. Тук става въпрос за истински, чист ром, а не за присъствието му в най-различни коктейли.

Пример за добър ром е El Dorado rum.

4-то място – Текила

Мото на текилата е „Облизвам, гълтам, захапвам!“ Да, мексиканската „ракия“ е много силна, но пък има значително малко вреди за организма. Текилата се прави от ферментирал сок от агаве. То съдържа полизахариди, които могат да променят киселинността на стомаха и да помогнат при язвен колит. Един шот текила по-скоро ще помогне, отколкото ще навреди. Но – само един шот, не повече!

В допълнение, използването на сол помага за запазването на водата в организма, така че махмурлукът от текила е сравнително лесно преодолим.

3-то място – Водка

Водката има ужасна репутация. Затова не е чудно, че е на трето място. И все пак, тази алкохолна напитка не е чак толкова страшна. Добрата водка е без оцветители, без аромати, без подсладители – чиста, като алпийски извор, както казват някои ценители на хубавата водка. Други казват, че тя е диетична напитка…

Истината – водката е коварна! Водката, повече от всички други алкохолни напитки, предизвиква натряване. И отново водката е напитката, която най-бързо води до пристрастяване към алкохола.

2-ро място – Уиски

Хубавото и отлежало уиски е източник на елагова киселина, която се бори с раковите образувания. За елаговата киселина казват, че може да убива раковите клетки, без да засяга здравите. Поради тази причина уискито може да се пие като текила – не повече от един шот.

В уискито има висока концентрация на етанол, който много бързо се абсорбира от тялото, и само след час опиянението е факт.

На сутринта ще трябва да се очаква неприятен махмурлук. Струва си да дадете много пари за бутилка хубаво уиски, само ако ще я ползвате като лекарство, но не и ако ще злоупотребявате с количеството.

И така, стигнахме до първото място.

1-во място – Коняк!

Кралското общество на химиците в Обединеното кралство казва, че 35 грама хубаво бренди ни дава дневната доза витамин С. Въпреки това напитката съхранява различни вредни вещества, които са отрова за тялото.

Заради енергийните стойности и различните алкохолни фракции, във високи дози, конякът е токсичен за нервната система. Конякът е питието, което най-добре разширява кръвоносните съдове. Но, в големи количества и употребяван редовно може да нанесе непоправими вреди на сърдечно-съдовата система. Позволено е да се пие до 50 мл. коняк. Чист, без да се смесва с разредители.

И да, по десетобалната система, химиците оценяват махмурлука от коняк на осем.

Едно неочаквано първо място, нали? Не си мислете, че след като ракията я няма в тази класация, то тя най-вероятно не е чак толкова вредна. Както всички много добре знаем – всички алкохолни напитки са вредни, ако не се спазва дозата! Затова – пийте с мярка и удоволствие!

Източник: maximonline.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “Оценка на алкохола върху степента на опасност: първото място ще ви изненада!

  1. фифи каза:

    Няма безвредни количества алкохол!!
    Всичко писано за „ползата“ от алкохола е лъжа и измама, за да печелят търговците!!…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *