ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Н.Дроздов: В продължение на 60 години това растение пази здравето на черния ми дроб, доброто зрение и червата /РЕЦЕПТА/

Дроздов
Николай Николаевич Дроздов

По-скоро весел и приятен човек, отколкото сериозен учен, изследовател и водещ на предаването „В света на животните“, Николай Николаевич Дроздов е познат не само със своите научни трудове. Той е автор на много песни и стихотворения, статии, книги и есета. Николай Дроздов е един от най-известните натуропати и вегетарианци в Русия.

Предлагаме ви рецептата на Николай Н. Дроздов, която е помогнала на много хора, не само в Русия. Рецептата е за една много вкусна и полезна салата с цвекло. Тази салата е особено подходяща за хора, които имат стеатоза на черния дроб, запек, храносмилателни проблеми, гастрит, онко болни.

За цвеклото! Н.Дроздов споделя в едно интервю, че благодарение на цвеклото е запазил своето здраве и се чувства превъзходно за своите 73 години. След около 3 месеца професор Дроздов ще стане на 80 години. И навярно няма да пропусне да сложи на трапезата любимата си здравословна салата от цвекло.

Ето какво казва още известният учен. Цвеклото е витамина бомба! Това е първият ви помощник в борбата срещу затлъстяването и заболяване на черния дроб. Задължително е да се консумира от хора, които имат затлъстял черен дроб, или са прекарали хепатит, или друго чернодробно заболяване, заради съдържащия се в него бетаин. Цвеклото спасява от махмурлук, дава енергия, изчиства организма. Полезно е за децата, бременните жени и особено за по-възрастните хора!

Което и да е ароматно ястие от този корен ще се насити организма с основни вещества по всяко време на годината. Червеното цвекло може спокойно да се консумира сурово, да се пече и задушава. Въпреки това то не губи своите полезни свойства при готвене!

С лечебна и профилактична цел може да се консумира варено цвекло или цвекло на пара всеки ден

Дневната норма е по 150-200 грама. Това е задължително за болни хора, за пациенти, които имат хронични болести, или за такива, които скоро са прекарали тежко заболяване. Червеното цвекло е отлично средство за възстановяване на силите и подобряване работата на имунната система.

И преди рецептата за здравословната салата – едно предупреждение!

Червеното цвекло трябва да не се консумира от пациенти, които имат камъни в бъбреците, поради съдържанието на значителни количества оксалова киселина. Често прясноизцедения сок предизвиква спазъм на кръвоносните съдове, и поради тази причина трябва да се избягва консумацията на сок от червено цвекло. Не трябва да се консумира червено цвекло при захарен диабет, диария и повишена киселинност на стомаха.

Необходими съставки за салатата:

3малки глави цвекло
2 глави лук
сол на вкус
зехтин
оцет

Подготовка:

1. Измивайте цвеклото и го сварете във вода с щипка сол.

2. Нарежете лука на ситни кубчета и го поставете в купа за салата.

3. Добавете към него нарязаното цвекло и след това овкусете със сол, зехтин и оцет на вкус.

Салатата е готова. Разбира се, на тази основа могат да се правят много и различни вариации. Според сезона се добавя печена червена чушка или морков. Може да се украси с листа от спанак или рукола.

Източник: chudo-medicina.com

Холимин
ХОЛИМИН – при проблеми с черния дроб и жлъчката

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *