Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

9 невероятни свойства на стафидите: само шепа от тях предпазва от рак!

Кой би си помислил, че стафидите са естествен склад на витамини! Но древните китайски лекари са признали недвусмислено ползата от сушените плодове

стафидите

В Древен Китай стафидите са били скъп подарък, наравно с коприната и порцелана. Високата стойност на сушеното грозде се крие в хранителните вещества и минерали, които помагат за поддържане и подобряване на здравето.

Прочетете тази статия, за да разберете с какво са полезни сладките стафиди и защо е необходимо веднага да ги добавите към вашата диета.

Ползите на стафидите за здравето

1. За добро зрение

Стафидите съдържат бета-каротин, витамини, калций и други микроелементи. Тези вещества са много важни за здравето на очите. Те забавят свързаното с възрастта отслабване на зрението, и също така имат противовъзпалителен ефект.

2. Превенция на рака

Чай от стафиди ще намали риска от развитие на рак. В сушените плодове има фенолни съединения, които убиват, или инхибират растежа на раковите клетки.

3. Облекчават запека

Високото съдържание на фибри в шепа стафиди подпомага доброто храносмилане. Ето защо те са незаменим инструмент за хора, които имат проблеми нередовните черва.

4. Предотвратяват заболявания на нервната система

Голямото количество на микроелемента бор в стафидите помага подобряването на координацията, паметта и концентрацията.

5. Профилактика и лечение на анемия

Черните стафиди са много богати на желязо и витамин В, липсата на които причинява анемия. Ето още една причина, за да добавите стафидите в менюто си. Една шепа сушени плодове съдържа 5% от дневната доза желязо.

6. Контрол на теглото

Ако сте на диета, стафидите успешно могат да заменят традиционните сладкиши. Те са източник на енергия и ситост, така че са идеални като добавка за здравословна закуска.

7. Денталното здраве

Влакната в стафидите почистват естествено зъбната повърхност, а високата киселинност на сушените плодове взима участие в борбата бактериите в устната кухина. Това допринася за укрепване на зъбите и предотвратява появата на кариес.

8. Намаляване на холестерола

С помощта на стафидите може да се намали холестерола естествено и по здравословен начин. Това има положителен ефект върху сърдечно-съдовата система.

9. Сексуална активност

Учените са доказали, че стафидите имат безценни свойства, които помагат за подобряване на сексуалния живот, както на мъжете, така и на жените. Затова китайската народна медицина ги използва както в случай на проблеми с ерекцията, така и за възбуждане и стимулацията на либидото.

Надяваме се да сме ви убедили, че една щедра порция стафиди ще направи не само по-сладък деня ви, но ще подобри значително вашето здраве.

И един съвет – преди да консумирате стафидите, които сте закупили от магазина, накиснете ги за час-два в студена вода, изплакнете ги и едва тогава ги консумирайте. Така ще сте спокойни, че сте изчистили от тях помощните вещества, които ги поддържат в добро състояние, или иначе казано – консервантите.

Източник: econet.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *