Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Д-р Велкова: Във влагалището обитават 18 вида микроорганизми

Влагалище. Влагалищна микрофлора – същност и необходимост.  Оптимална киселинност на влагалището. Фактори, които влияят зле на влагалището. Нарушена влагалищна микрофлора. Зарази, които застрашават здравето на влагалището. Признаци за появата на зарази и болести на влагалището – сухота, отделяне на секрет и на влагалищно течение. Лечение на влагалището – употреба на медикаменти, които повишават киселинността. Грижи за предпазване на влагалището от инфекции. Значение на млечно-киселите бактерии за здраво влагалище – предпазват го от инфекции. Връзка между естрогените и млечно-киселите бактерии.

Пред камерата на Credoweb Bg д-р Даниела Велкова обяснява какви зарази застрашават здравето на влагалището и какви грижи трябва да полага всяка жена, за да предпази своята полова система от инфекции.

 влагалището
Д-р Велкова обяснява, че киселинността във влагалището е изключително важна

Влагалищното съдържимо е с висока киселинност – 4-4,5 pH. Това се дължи на млечно-киселите бактерии, които се произвеждат от организма, за да може влагалището да брани организма на жената от всички видове патогенни микроорганизми.

Киселата среда е необходима, за да може сперматозоидите да се почувстват предразположени да навлизат навътре към яйцеклетката и да извършат оплождане.

Когато във влагалището на жената навлязат болестотворни организми, pH-то се променя. При нормални обстоятелства, във влагалището на една жена обитават 18 вида микроорганизми. Те могат да станат патогенни, когато се промени pH-то на средата. Тогава те се превръщат в болестотворни.

Друг начин за нарушаване здравето на влагалището е навлизане на външна инфекция. Тя може да бъде привнесена от партньора или от друг вид замърсяване и тогава pH-то се променя.

Когато се появят инфекциозни проблеми във влагалището на една жена, на първо място тя изпитва сухота. Тази сухота се усеща при полов акт. При по-възрастните жени сухотата е свързана с намаляване действието на естрогените, така че този фактор лекарите го отчитат при преглед. Но при младите жени появата на сухота е следствие на някаква бактериална атака.

Естрогените са необходими, за да могат млечно-киселите бактерии във влагалището да се хранят. Влагалището трябва да бъде нормално естрогенно наситено, за да може тези млечно-кисели бактерии да се произвеждат.

На следващо място е появата на влагалищно течение или отделяне на влагалищен секрет. Той е причинен точно от действието на потогенните микроорганизми.

Днес на пазара има много продукти – вагинални глобули, които съдържат млечна киселина.  Такива продукти се изписват на жени в менопауза, след проведено гинекологично лечение, след химиотерапия, при сухота на влагалището.

Д-р Велкова препоръчва на своите пациентки препарата Вагилакт. Той съдържа соеви фитоестрогени, които се произвеждат от соевите кълнове. Съдържа млечно-кисели бактерии и млечна киселина. Той съдържа трите най-важни елемента, за да може средата във влагалището да бъде максимално кисело, обяснява д-р Велкова.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *