Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Тази японска техника ще победи мързела за 10 минути!

С тази японска техника ще победите мързела и ще се мотивирате да направите полезни за здравето неща и бързо ще свършите онова, което е необходимо

Всички знаем колко трудолюбиви са японците, и как мързела е нещо нетипично за тях. Има ли някаква тайна, някакъв начин, или техника чрез която можем да победим мързела? Оказа се, че има, и че победата над мързела е нещо съвсем възможно.

Кайзен – това не е просто дума, а цяла философия! Така се нарича техниката, чието приложение отнема десетина минути. Това е практика за непрекъснато развитие. Без значение дали искате да сте по-продуктивни в работата си, дали ви е нужна мотивация, за да започнете да спортувате, или трябва да спазвате определен режим, за да се лекувате…

Философията на Кайзен става достъпна и разбираема за Западния свят, благодарение на Масааки Имаи. Днес тя участва в практиката и програмите за развитие на служителите от много организации по света.

Един от основните принципи на Кайзен е, че големите промени са резултат от малки промени в продължение на период от време. Това може да попречи на преумората, и съответно на неуспеха, който идва от опита да се справите с една голяма задача наведнъж.

Да предположим, че пред вас стои едно от най-големите предизвикателства на Западния свят, а именно – да отслабнете. Отделете 10 минути, за да правите гимнастика, да изядете плод или просто за да медитирате. Отделяйте по 10 минути, за да отслабвате, на всеки 2 или 3 часа – всеки ден. По този начин ще работите много по-интензивно и целта, която сте си поставили, ще бъде постигната ефективно и за по-кратък период от време.

И така, отделяйте неповече от 10 минути на равен период от време, за да свършите нещо, което се налага да свършите, или за да финализирате нещо, чиито край постоянно отлагате. Шегата настрана, но с помощта на тази японска техника без нерви и за отрицателно време ще сглобите дори някоя мебел от Икеа…

И за да не си помислите, че се шегуваме, прочетете тези 3 класически принципа на кайзен-техниката. Повече информация може да намерите на www.kaizen.com

1. Не се фиксирайте върху проблема през цялото време

Въпреки, че това би могло да изглежда нелогично, всъщност може да бъде изключително освежаващо. Човек никога не знае откъде ще дойде вдъхновението. Така че, каквото и да правите, отдъхнете за 10-на минути.

2. Помагайте на другите да станат по-добри. Това ще направи и вас още по-добри в онова, което искате да свършите.

Да вземем за пример отслабването. Намерете си приятел, с когото заедно да сваляте килограми. Споделяйте опита си. Или, ако трябва да се върнем на примера с мебелите от Икеа – показвайки на друг как да свърши дадено нещо, вие усъвършенствате собствените си способности! Това е още един начин за увеличаване на вдъхновението.

3. Фокусирайте се върху себе си на първо място

Кайзен не е принцип, който трябва да се бие като гонг за щяло и нещяло и през цялото време. Използвайте го за себе си, на първо място. Това не значи, че не може да научите някой друг на тази велика японска техника. Основният мотив да подобрите себе си трябва да дойде отвътре, от самите вас – за самите вас.

Превърнете тези десет минути в рутина. Така и грижата за здравето ще се превърне в нещо естествено и лесно за вас.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *