Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Чай от карамфил – как се приготвя и за какво помага?

Не мислете, че ароматните пъпки карамфил могат да се ползват само като подправка! Има ползи, за които не сте и подозирали

карамфил

Едва ли има кухня, в която да няма няколко „гвоздейчета“ ароматен карамфил. Тази подправка е доста популярна. Но, на Изток тя отдавна е излязла от кухните. Китайската медицина предлага няколко лесни и достъпни начина за използването на подправката карамфил. Днес повечето здравословни магазини също предлагат карамфила смлян или на зърна.

Днес ви предлагаме най-простия и ефективен метод за използването на карамфила. Този чай е описан от Ли Ши-чен – древен китайски лекар, положил основите на фармакологията. Ли Ши-чен е известен и днес със своята знаменита книга „Материята на медицината“. Този невероятен медицински труд бил съставен по времето на династията Мин. Днес традиционната медицина и фармакология продължава да използва голяма част от методите и рецептите, описани в тази древна медицинска енциклопедия.

Ли Ши-чен /Li Shih-chen/

 

Как да ползваме подправката карамфил като лечебно растение?

 

1. Не всеки знае, че тази подправка има бактерицидно действие.

Щипка карамфил в чая е естествена дезинфекция. Ароматното растение потиска разпространението на бактерии, гъбички и ликвидира усложненията при бактериални инфекции.

2. Карамфилът има антивирусно действие.

Не, подправката не потиска размножаването на вирусите. Благодарение на своя богат минерално-витаминен състав тя осигурява отлична профилактика на много заболявания. В списъка на тези заболявания влизат:

кашлица, грип, настинка
– профилактика на диабета
– заради наличието на полезни съставки като магнезий, калций, витамин С и К и Омега-3 се препоръчва използването му при пациенти с високо кръвно налягане, инфаркти и лечение на инсулт
– метеоризъм

чай от карамфил

3. Карамфилът отдавна се използва като противоглистно и противопаразитно средство

Това е така, защото карамфилът съдържа специална съставка – евгенол. Евгенолът има пагубен ефект върху кръглите и плоски червеи, както и върху техните ларви. Настойката от карамфил е отлично жлъчегонно средство.

4. Карамфилът е много добро средство за детоксикация на организма.

За да се постигне този ефект, трябва да се направи чай с карамфил и джинджифил. За него ще намерите рецепта по-долу в статията.  чай от карамфил

 

5. Карамфилът също така притежава спазмолитично действие.

Специалните вещества, съдържащи се в него, могат да облекчат спазмите на мускулите и кръвоносните съдове. Този ефект е изключително полезен при астматичен бронхит и хипертония, придружена от съдово напрежение.

 

Рецепта за приготвяне на чай от карамфил:

 

Ето рецептата, известна още от времето на Ли Ши-чен:

  • Сложете в чайника 1 чаена лъжичка смачкани листа от черен чай, същото количество настърган джинджифил, няколко пъпки от карамфил и няколко зрънца кардамон.
  • Излива се върху тази ароматна смес половин литър кипяща вода и се оставя да се настои за 30 минути. Пийте този чай на малки порции през целия ден.

 

И накрая малко информация за карамфила от света на науката. Последните изследвания на учените от Медицинския университет в Бостън в областта на противораковите средства показват, че пъпките карамфил ефективно се борят с растежа на раковите клетки!

Ето защо трябва да употребявате чай от карамфил в минимални количества всеки ден.

Забележка: подправката не е подходяща за деца под 7 години, както и не се препоръчва използването ѝ от бременни и кърмачки.

Източник: www.dailymail.co.uk

Паста за зъби (Dr.Silver HOMEOPATHY) – поддържа здрави и бели зъбите, предпазва от инфекции

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *