Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

С диетата за 90 дни можете да свалите 20 килограма!

В статията ще прочетете пълна информация за диетата за 90 дни. Принципи. Препоръки. Менюта. Рецепти. Противопоказания. Изход от диетата. Препоръчителни хранителни добавки.

Желаещите да изглеждат привлекателно и да имат добра форма, често прибягват до различни диети, които много пъти не са ефективни. Освен това някои от тях имат отрицателно въздействие върху здравето. Често с помощта на краткосрочни диети, ние отслабваме бързо в началото, а след това си връщаме килограмите. Даже качваме повече килограми, отколкото сме свалили. Диетата за 90 дни е подходяща за всеки, който иска да свали килограми и не иска да се откаже от любимите си храни. В основата на диетата е правилният режим и разделянето на храните по дни. С тази диета може да свалите 20 килограма тегло, така че си струва да опитате.

Диетата за 90 дни

Ако изберете една добра диета за отслабване,тя ще бъде безопасна за тялото ви и ще подобри здравето ви. Такава здравословна диета, към днешна дата, е 90 дневната диета, която се базира на разделното хранене. Тя спомага за бърза загуба на тегло и не е вредна. Диетата за 90 дни е много подходяща за тези, които имат нарушен метаболизъм и наднормено тегло над 20 кг. Режимът на хранене според тази диета спомага за нормалното отслабване, без много затруднения и ускорява метаболитните процеси в организма. Това помага да се поддържа стабилно тегло след диетата.

В основата на диетата за 90 дни е да се разделя храната. Този способ е много полезен за организма, защото ефектът на отслабването се постига чрез намаляване на приема на калории.

Отначало разделното хранене е доста непривично и за някои трудно, но постепенно вие и вашият организъм привиква към такова хранене. Трябва да знаете, че ограниченията в храненето ще продължат само три месеца. Но е задължително да се придържате към всички препоръки и да съчетавате само позволените храни. В противен случай няма да намалите теглото, а по-скоро ще напълнеете още.

Преди да започнете диетата трябва да измерите теглото си. След това вие просто ще трябва да се придържате към диетата, за да постигнете исканите резултати. Също ще наблюдавате как се променя фигурата ви към по-добро. Диетата трябва да се комбинира с физическо натоварване, като гимнастика сутрини, ходене и бягане през деня.

Диетата – план

Принципи на диетата за 90 дни

Диетата включва четири дневни цикли на хранене. Всеки ден трябва да се използва определен набор от продукти.

Първият ден – протеини. Всеки четири дневен цикъл започва с протеинов ден, в който можете да ядете само протеинови храни. Това са ястия от риба, месо, млечни продукти, яйца, както и зеленчуци.

Вторият ден – бобови и скорбяла. През този ден трябва да се ядат храни, богати на скорбяла. Това са зърнените храни и зеленчуци, съдържащи скорбяла –  картофите, боб и пълнозърнест хляб.

Трети ден – въглехидрати. На този ден можете да ядете зърнени храни, пълнозърнест хляб, печива от брашно без мая, без яйца и мляко, зеленчуци, тестени изделия, бисквити. Вечерта можете да се поглезите с десерт и горчив шоколад.

Четвърти ден – плодове. На този ден, можете да ядете различни плодове – сушени (една порция е около осем парчета), семена (една порция е около 25 грама) и безсолни ядки.Трябва да се пие прясно изцеден плодов сок (не забравяйте, че сокът също се счита за храна).

Всеки двадесет и девети ден от диетата (веднага след плодовия ден), се прави воден ден. В този ден се пие единствено на вода. След него отново започваме четири дневен цикъл с протеинов ден.

Препоръки за провеждане на диетата за 90 дни

За постигане на максимални резултати, трябва да се придържате към тези насоки:

  • на закуска се яде само плодове;
  • обядът се прави не по-рано от дванадесет часа. Ако още не е станало време за обяд, а вие се чувствате гладни, можете да хапнете малко плодове, но поне един час преди обяда;
  • между обяда и вечерята спазвайте тричасова пауза, а през протеиновия ден – четири часа;
  • по време на плодовите дни храненето трябва да става с прекъсване от два (три) часа. Няма нужда да се притеснявате, ако ядете твърде много плодове – в крайна сметка те намаляват апетита.
  • след осем часа вечерта (20.00) – да не се яде;
  • на обяд порцията ви трябва да е една цяла част, а вечерята трябва да бъде наполовината;
  • купувайте само пресни и качествени храни. Скритите захари, мазнини, химикали и различни други добавки – са вредни за нашето здраве;
  • за готвене и за дресинг на зеленчукови салати, използвайте висококачествено растително масло (зехтин, царевично, слънчогледово);
  • консумирайте продуктите не подложени на дълга топлинна обработка – варете кратко или задушавайте. Най-добре е да се използват съдове с незалепващо покритие или такива за готвене на пара;
  • ограничете използването на сол. При готвене можете да използвате пресни билки и подправки, които харесвате. Те са полезни и придават ароматен вкус на ястията;
  • много е важно да се пие вода -за един ден не по-малко от два литра (изворна или питейна вода). Може да се пие сок, кафе и чай. Но винаги трябва да внимавате за съдържанието на калориите им;
  • необходимо е да се ограничи приемът на калории особено в дните за хранене с въглехидрати. Добре е да следите колко калории приемате;
  • редовно и систематично трябва да се занимавате с физическа активност. Физическите упражнения тренират мускулната тъкан и тя консумира енергия дори и в покой.

Какви менюта се предлагат за диетата за 90 дни

Протеинов ден

За протеиновия ден се предлага следното меню

Закуска: Два плода по ваш избор (две ябълки, две круши, две праскови, или една чаша дребни плодове).

Обяд: постно варено месо или яхнии (говеждо, пилешко, свинско, заешко, пуешко, риба, морски дарове) – 250 г, или яйца – 2 броя, или сирене – 150 г, извара – 200 грама,  прясна салата (от различни зеленчуци, според сезона, които могат да се задушат или запекат) – 400 г; лека супа (от бульон половин кубче) – с 300 мл вода. Пълнозърнест хляб – една филия.

Вечеря: същото меню като на обяд, но супа и хляб трябва да бъдат изключени. Например, ако сте обядвали месо, същото яжте и на вечеря. За вечеря порциите са на половината от тези за обяда.

През деня е разрешено да се пие неограничено билков чай и вода. Може и не повече от 200 мл обезмаслено мляко. Известно е, че млякото е протеинова храна и затова неговото използване е разрешено само през протеиновия ден.

Важно правило! Не се допуска едновременната консумация на различни по вид протеинови храни, като например:

  • яйца и месо,
  • млечни продукти и месо,
  • млечни продукти и яйца.
Картофи с грах – за деня на нишестени храни и бобови

Ден за скорбяла и бобови

В този ден се използва само храна, богата на скорбяла (нишесте).

Закуска: Два плода по ваш избор (две ябълки, две круши, две праскови, или една чаша дребни плодове).

Обяд: боб – 200 г, или грах – 200 г, или соя – 200 г, или леща – 200 г, или нахут – 200 г, или ориз – 200 г, или картофи – 200 г (почти без добавяне на мазнини, варени или задушени). Хляб – едно парче; зеленчукова салата – 300 гр или зеленчуков бульон – 300 мл.

Вечеря: Менюто е същото като на обяд, но хлябът трябва да бъде изключен, а порциите наполовина.

За този ден супите трябва да варите със зеленчуци, като използвате такива, от които не се пълнее. Важно е да има и цвекло. По-долу ще намерите конкретни менюта и рецепти.

Въглехидрати

Въглехидратен ден

Денят за въглехидрати включва използването на изключително въглехидратна храна.

Закуска: Два плода по ваш избор (две ябълки, две круши, две праскови, или една чаша дребни плодове).

Обяд: макарони или спагети, приготвени с подправки – 200 гр, или пица с доматен сос – 250 г, или доматен сос с различни зеленчуци и подправки с осолени бисквити (бисквити обикновени, пълнозърнести бисквитки и сладкишиу приготвени без мая, палачинки постни (без яйца и мляко) – 250 грама, елда или булгур – 200 гр, или ечемик – 200 г, или просо – 200 грама или други зърнени култури в същото съотношение.

Вечеря: бисквитки (по ваш избор) – три средно големи или пет малки, или сладолед – три топки (100 г). И не забравяйте да ядете черен тъмен шоколад – 50 гр. Ако не обичате сладко, можете да ядете солени бисквити 100 грама или пица – 125 г.

Плодове

Плодов ден

На този ден можете да ядете само плодове. Плодовете могат да се използват в комбинация по ваш избор – печени или сурови.При липса на проблеми с червата и стомаха, можете да ядете по цял ден само сурови плодове с кората. Можете също така да ядете ядки, семена, сушени плодове. Дневната диета може да включва плодови супи или пюре, компот, добавяйки малко захар. Все пак, ако не ви харесва да ядете само плодове, можете да ги комбинирате с пресни зеленчуци.

Изход от диетата за 90 дни

Най-важното нещо след диетата е как ще преминете на нормално хранене. Придържайки се към диетата за три месеца можете да отслабнете с двадесет килограма. След приключване на диетата можете да се върнете към едно здравословно хранене. Отново диетата може да се повтори след три до четири месеца.

Ако сте се отървали от наднорменото си тегло и сте постигнали желаните резултати, вие можете да правите диетата веднъж годишно и само за петнадесет дни. След диетата, ако се придържате към по-ниско калорично, балансирано хранене, вие няма да качвате допълнителни килограми и винаги ще бъдете в добра форма.

Следвайки основните принципи и правила на диетата, вие не само ще постигнити желаните резултати, но постепенно, след тримесечната диета, ще продължите да губите излишното тегло. Но ако не се придържате към правилно хранене, вие ще си върнете натрупаните килограми. Яжте правилно и винаги ще бъдете във форма.

Преди да започнете диета за такъв дълъг период от време е необходимо да се консултирате с вашия лекар. Той може да определи дали имате някакви противопоказания за тази диета.

ТАБЛИЦИ, които ще ви помогнат за съставяне на менютата

Най-важното условие е да се използват само разрешените продукти

Ден на диетата Разрешени продукти
Протеинов Яйца, риба, месо, млечни продукти, сирене, извара, зеленчуци (без картофи) бульони, пълнозърнест хляб.
Скорбяла, бобови Зърнени храни, бобови, всякакви зеленчуци, зеленчуков бульот, пълнозърнест хляб.
Въглехидрати Зърнени култури, всякакви зеленчуци, пресни пити без мляко и яйца, сладкиши или бисквити за вечеря + тъмен шоколад.
Плодов Напоени сушени плодове, пресни плодове, семена и ядки, плодови и зеленчукови сокове.

 

Примерно меню за седемте дни на седмицата

 

Ден на диетата Меню
I – Протеинов Закуска – чаша свежи ягоди и 1-2 други плодове.

Обяд – 150г филе сьомга или скумрия, 100г зелена салата.

Втора закуска— сандвич с домати, пиле и салата

Вечеря — чаша кисело мляко, 100 грама варено месо.

II – Скорбяла, бобови Закуска – чаша свежи ягоди и 1-2 други плодове.

.Обяд — 250 г рагу из овощей,

Втора закуска— 200г пържена целина с куркума

Вечеря — сушени плодове до 100 грама.

III – Въглехидрати Закуска – чаша свежи ягоди и 1-2 други плодове.

Обяд— 300г домашна пица.

Втора закуска— спагети с босилек и доматен сос

Вечеря – чай с бисквити.

IV – Плодове Закуска – чаша свежи ягоди и 1-2 други плодове.

Обяд – 250 г плодова салата.

Втора закуска – 200 грама печени ябълки сканела

Вечеря — няколко парчета диня.

V – Протеини Закуска – чаша свежи ягоди и 1-2 други плодове.

Обяд — 250 г салата зеленолистни, авокадо и бобови

Втора закуска — 200 г омлет с шунка и сирене

Вечеря — нискомаслена извара.

VI -Зеленчуков Закуска – чаша свежи ягоди и 1-2 други плодове.

Обяд — 200 г патладжан, задушен с чоркови и чесън, 50 г хляб.

Втора закуска — 200 г запеканка от картофи със зелен лук.

Вечеря — 1 банан.

VII -Въглехидрати Закуска – чаша свежи ягоди и 1-2 други плодове.

Обяд — 250 г зеленчукова лазаня.

Втора закуска — 150 г някакъв пирог със зеленчуци.

Вечеря — чашка сладък топъл шоколад.

 

Втори вариант

Менюто винаги можете да направите според вашите желания. Но като начало е добре да започнете с тези готови шаблони, за да свикнете с диетата.

Понеделник – протеинов ден

  • Закуска: 2 ябълки
  • Обяд: порция от супа и парче царевичен хляб, парче варено месо и салата от краставици
  • Вечеря: морски дарове поръсени с билки

Съвет: въпреки позволението, че можете да се храните с всички протеинови продукт, по-добре е да не се яде тези, които имат по-голямо съдържание на мазнини. Допълнителните калории от тях не са от полза.

Вторник – бобови и нишестени храни

  • Закуска: 2 праскови
  • Обяд: грах на пюре, филия хляб и зеленчуков бульон.
  • Вечеря: картофени палачинки

Съвет: Вечерята може да бъде в пълна порция, но е по добре тя да се ограничи до 200-300 грама храна. Избягвайте солта.

Сряда – въглехидратен ден

  • Закуска: портокалов сок – 150 мл
  • Обяд: спагети с доматен сос
  • Вечеря: палачинки без яйца с кардамон, 3 кубчета от тъмен шоколад

Съвет: Внимавайте с количеството храна, защото въглехидратните храни са богати на калории

Четвъртък – плодов ден

  • Закуска: 2 круши
  • Обяд: плодова салата с орехи
  • Вечеря: микс от семена и сушени плодове

Съвет: Ако по време на плодовите дни се чувствате много гладно, пийте повече компоти и билков чай без захар.

Петък –  протеинов ден

  • Закуска: чаша ябълков сок
  • Обяд: бъркани яйца със сирене, краставица
  • Вечеря: риба, печена във фолио и салата от домати

Съвет: НЕ се смесват млечни и месни продукти

Събота – бобови и нишестени храни

  • Закуска: 5 сливи
  • Обяд: задушени зеленчуци яхния с билки
  • Вечеря: ориз с куркума и пресни билки

Съвет. Ако обичате пържени храни (които са много вредни за стомаха), най-добре е да ги готвите в тиган с незалепващо покритие и много леко намазан с олио

Неделя – въглехидратен ден

  • Закуска: чаша сок от праскови – 150 мл
  • Обяд: Пица с домати и сирене
  • Вечеря: спагети с доматен сос

Рецепти за протеиновия ден. Рецептите могат да се модифицират по ваша преценка, но така че да не са в противоречие с правилата на диетата.

Време за хранене Меню
Вариант 1 Обяд Супа от сварени пилешки гърди със зеленчуци.
Вечеря Риба, запечена във фурната с билки и лимон
Вариант 2 Обяд 1-2 рибни котлети на пара. Зеленчукова салата
Вечеря Пилешки гърди запечени с чесън и мащерка
Вариант 3 Обяд Скумрия филе пържена без мазнина или запечена във фурната с домати
Вечеря Омлет 2 яйца със сирене и шунка
Вариант 4 Обяд Пилешки котлети на фурна или на пара. Зеленчукова салата
Вечеря Нискомаслена извара – 100 грама
Вариант 5 Обяд Пилешки или други руладини със зеленчуци
Вечеря Чийзкейк, приготвен от нискомаслена заквасена сметана или кисело мляко

 

Варианти за денят на бобови и скорбяла

 

Време за хранене Меню
Вариант 1 Обяд Зеленчукова яхния. За нея трябва да имате пресни зеленчуци или замразени
Вечеря Крем от карфиол или броколи
Вариант 2 Обяд Картофено пюре. Салата с пресни зеленчуци и билки
Вечеря Варен ориз със зеленчуци (чушки, царевица, грах)
Вариант 3 Обяд Крем супа от тиква, филия пълнозърнест хляб
Вечеря тиквички с чесън печени на фурна
Вариант 4 Обяд Супа от леща. Хляб от зърнени култури
Вечеря Картофи запечени на фурна със зеленчуци
Вариант 5 Обяд Овесена каша с тиква и ориз
Вечеря зеленчукова супа или зеленчукова салата

 

Варианти за въглехидратния ден на диетата за 90 дни

 

Време за хранене Меню
Вариант 1 Обед Каша от елда. Пресни зеленчуци – салата
Вечеря Супа по ваш избор от броколи, тиква, леща
Вариант 2 Обед Зеленчукова лазаня
Вечеря Лека зеленчукова супа или салата
Вариант 3 Обед Запеканка с картофи и зеленчуци
Вечеря Задушени зеленчуци с доматен сос
Вариант 4 Обед Лека супа с фиде и зеленчуци
Вечеря Салата зеленолистни и зеленчуци
Вариант 5 Обед Теквички или патладжани с ориз
Вечеря Оризова каша

 

Варианти за плодовия ден

 

Време за хранене Меню
Вариант 1 Обед Плодова салата от ябълк, грейпфрут и банан
Вечеря Печени ябълки с канела
Вариант 2 Обед Смути от плодове и ягоди
Вечеря Лека зеленчукова супа и салата от зеленчуци

 

Още варианти

 

Закуска За закуска винаги се яде 2 плода по избор от големите или чаша дребни плодове преди обяд. Не злоупотребявайте с екзотичните плодове, за да не увредите храносмилането си. Дъвчете много или настъргвайте на ренде ябълките и крушите. Плодовете могат да бъдат пресни или сушени. Можете да замените един от плодовете с пресен сок без захар.
Белтъчен ден
Обяд Риба или месо (за предпочитане варени, печени или задушени), гарнирано със салата или задушени зеленчуци, без масло. Месото може да бъде заменено с крема сирене, морски дарове или варено яйце. След това вземете чаша бульон с парче пълнозърнест хляб. Можете да използвате в тези дни мляко и неговите производни, но не трябва да се смесват с други видове протеини.
Вечеря Половината порция от обяда без хляб и бульон. Моля, имайте предвид, че за обяд и вечеря трябва да са същите ястия.
Ден за скорбяла и бобови
Обяд Порция зърнени култури или картофи (варени или задушени), за предпочитане без мазнини. Зеленчукова салата с филийка пълнозърнест хляб. Можете да варите зеленчуците и пиете зеленчуков бульон.
Вечеря Половината порция от обяда без хляб
Въглехидратен ден
Обяд Макарони или пица в доматен сос със задушени зеленчуци. Крекеры или галета, всякакви хлебни изделия, приготвени без мая, яйца и мляко. Вегетариански палачинки.
Вечеря Печени няколко бисквити или кекс, няколко лъжички от сладолед. Няколко парчета тъмен шоколад с високо съдържание на какао. За нелюбителите на сладко – пица или обикновени бисквити.
Плодов ден
Обяд

Вечеря

Пресни и сухи плодове, смути, печени плодове, компот, може допълнително да се хапнат сурови семена или орехи до 50 грама.

 

Преди и след диетата

Плюсове и минуси на диетата за 90 дни

Предимства

Продължителното 90-дневно разделно хранене е достатъчно, за да придобиете нови хранителни навици и да не се връщате към старите;

Храната може лесно да се адаптира към членовете на семейството, което означава, че не е необходимо да се готвят отделно ястия. Здравословният начин на готвене е полезен за цялото семейство;

Много от ястията могат да бъдат намерени в менютата на кафенета и ресторанти, когато се срещате с приятели или по празници;

Диетата е построена с най-различни продукти, включително дори и сладки и брашнени ястия. Това, разбира се, може да се промени за хората, които не трябва да консумират брашно и захар;

Благодарение на разнообразното хранене възниква ефект на привикване и адаптация в организма, така че загубата на тегло не спира;

Добре премерените калории в различните дни правят намаляването на теглото за тялото без стрес. При драстичните диети тялото започва да трупа резерви, което води до болести и нездравословни последици.;

Плодовият ден ви дава почивка от готвене;

Недостатъци

Недостатъците на диетата за 90 дни са много малко. Първо, тя е противопоказана само за определени групи от хора. На второ място, това е продължителността на диетата. Не всеки човек има достатъчно воля, за да издържи 3 месеца. Но всъщност е важно да издържи само 1 месец и вече е преодолял стария нездравословен начин на хранене и пълнеене.

За да си създадете допълнителна мотивация правете контролни измервания на теглото и обиколката на талията, ханша. Като забележите, че диетата действа, вие ще започнете да си вдъхвате кураж за воля. Повтаряйте измерванията веднъж седмично и водете дневник на резултатите от тях.

Кратка схема на диетата за 90 дни

Основно правило, известно на всички – не се вечеря след 18:00 и не се яде нищо. Ако чувствате глад, пийте вода или билков чай.

Авторите на диетата се основават на теорията, че всички метаболитни процеси на човешкото тяло са разделени в три идентични по време цикъла.

От 4 до 12 сутринта – цикъла на пречистване, през който храненето трябва да бъде минимално, а напитките – максимум. По време на този 90 дневен цикъл диетичното меню предлага разнообразие от плодове, нискокалорични напитки, чай, вода.

От 12 дни до 20:00 – цикъл за набавяне на енергия, през което време се прави основно хранене. Количеството на храната не играе голяма роля, важна е само комбинацията от продукти и интервалите между храненията. Оттук и възторжените отзиви за диетата 90 ден: нейните привърженици не са задължени да се ограничават в размера на порциите. В дните, когато може да се яде месо и зеленчуци между първото и второто хранене трябва да има почивка от най-малко 4 часа, а в дните за скорбяла и въглехидрати – най-малко три часа.

От 20:00 до 4 часа сутринта – цикъл на храносмилането. През това време се прави почивка и сън, така че не можете да ядете нищо.

Дните на диетата

Всеки ден е посветен на конкретен вид продукт. Редуването на тези дни ви позволява да създадете пълен и балансиран хранителен режим. Така няма да е трудно да се придържате към него в продължение на толкова дълго време. Кои продукти се препоръчват като част от тази популярна система за захранване?

– 1 ден – протеини. Яде се – всички видове месо, риба и морски дарове, яйца, сирене и млечни продукти, супи, всеки растителен протеин, пълнозърнест хляб.

– 2 ден – нишесте (скорбяла) и бобови. Позволени бобови, зърнени култури, овесена каша, ориз и елда, всякакви зеленчуци, включително картофи, зеленчуков бульон, пълнозърнест хляб.

– 3 ден – въглехидрати. На този ден можете да ядете макарони, пица с домати, всички продукти от брашно, зърнени храни, всякакви зеленчуци, пресни пити (без мая, яйца и мляко), сладки, включително сладолед и тъмен шоколад.

– 4 ден – плодове. Този ден включва плодове, сушени плодове, ядки, семена, плодови сокове, пресни зеленчуци.

– Всеки 29-ти ден – прочистване на организма. Този ден винаги следва плодовия ден и предхожда протеиновия. На този ден е позволено само да се пие вода.

Други мнения

Повечето учени не подкрепят теорията на разделното хранене в чист вид, тъй като почти всеки продукт съдържа различни видове хранителни вещества – белтъчини, мазнини, въглехидрати, витамини. Смесената храна не е в противоречие с храносмилателната система. Тогава от къде са тези възторжени отзиви за диетата за 90 дни и дали е налице реален резултат? Основното предимство на програмата е в отсъствието на забрана за захар и брашно. Също и разнообразното хранене, което се получава в резултат на постоянна промяна на вида храна. Всъщност се получава хранене в пет вида диети, при което тялото не получава стрес, а само ползи.

За да усили ефекта от диетата, вие можете да намалите количеството на консумираната храна. Така ще започнете да приемате и по-малко калории.

Рецепти за готвене

Печена риба със зеленчуци

Печена риба със зеленчуци.

Филе от треска (500 г), моркови (350 г), магданоз (100 г), целина (200 грама), тиквички (300 г), праз лук (120 г), слънчогледово масло (4 супени лъжици), подправки и сол.

Зеленчуците се измиват, почистват, нарязват на тънки ивици и се готвят на слаб огън, във вода. Рибеното филе се осолява и поръсва с подправки, лимонов сок. Сложете при зеленчуците и оставете да къкри за 20 минути под капак. Завършеното ястие подправете с магданоз.

За деня на храна със скорбяла

Картофена салата

5 картофа, 2 моркова, 1 чаена лъжичка растително масло, зеленчуци за салата, царевични зърна, черен пипер, сол.

Сварете картофите без да ги белите. Отделно сварете добре измитите моркови и не изхвърляйте бульона. Обелете картофите, нарежете ги и при тях добавете нарязаните моркови, добавете сол, черен пипер и олио. Сложете и една супена лъжица царевични зърна.

Ориз със зеленчуци

Ориз (120 грама), бульон от морковите (1 чаша), пресен пипер (1 бр), лук, моркови, чесън (2 скилидки), зехтин (1 супена лъжица) сол.

Ситно нарежете зеленчуците и ги задушете в масло. Изсипете бульона при тях и оставете да заври. Добавете измития ориз. Оставете да къкри на слаб огън за 15 минути под капак, а след това – за 5 минути без капак. Подправете със сол и разбъркайте.

Въглехидратни храни

Спагети с доматен сос

Макарони с доматен сос

Пълнозърнести макарони (120 г), доматено пюре, зехтин (1 чаена лъжичка) чесън (1 скилидка), черен пипер, сол и босилек на вкус.

Обелете чесъна и го смачкайте с преса за чесън. Сложете доматеното пюре с малко вода в тигана със зехтин и оставете да къкри с чесъна 5 минути. Към получения сос  добавете черен пипер, сол и босилек на вкус. Гответе за 1 минута. Отделно сварете макароните според указанията, изсипете в подходящ съд и залейте с доматения сос.

Макарони с гъби

Макарони (80 грама), гъби, чесън, зехтин (1 чаена лъжичка) оцет (1 супена лъжица) ситно нарязан магданоз (1 чаена лъжичка).

Сварете макароните, излейте водата. Нарежете гъбите и ги задушете в растително масло, добавете малко вода, счукания чесън, оцета. Смесете гъбите с макароните и поръсете с магданоз.

Плодова салата

Плодова салата за плодов ден

1 портокал, 2 кивита, 1 банан, 2 сливи (без костилки), малини (1 чаша) сок от един портокал.

Нарязваме банана и кивитата на резени, портокалът се разделя на сегменти. Поставете всички плодове в широка купа, изсипете портокаловия сок, леко разбъркайте. Който харесва сурови плодове, може да изяде така салатата. За останалите – изпечете ги във фурна по следния начин: Увийте плодовете с лист алуминиево фолио и притиснете краищата като внимавате от него да не изтече сокът. Печете във фурната за 7 минути при температура от 190°C. Ако желаете, можете да използвате и други плодове.

Плодова торта

Сушени сини сливи, сушени кайсии, стафиди, микс ядки, кокос, мед.

Накисват се сушените плодове за 2 часа във вода. След това се смилат с машинка за месо. Ядките се натрошават на ситно и се разбъркват с плодовете. Добавете мед и разбъркайте добре. Сипете в отваряща се форма за торта и поръсете с кокос.

Палачинки без яйца и мляко с кардамон

  • 1,5 чаши брашно
  • 2 чаши вода
  • Растително масло 30 гр.
  • сол и захар на вкус
  • кардамон
  • Щипка сода за хляб

Във водата разтворете солта, захарта и содата. Постепенно се добавя брашното, като се бърка непрекъснато, за да избегнете образуването на бучки. Добавете кардамона. Пържете в тиган с незалепващо покритие, като намажете дъното съвсем малко с олио. Изсипвате от течността, колкото да покрие дъното. Получават се плътни палачинки като тънка питка. Отлично се комбинират със солени или сладки сосове.

Пица с домати и сирене

Пица с домати и сирене

  • 1,5 чаши брашно
  • Вода половин чаша
  • Бакпулвер 0.5 чаена лъжичка
  • Растително масло – лъжица
  • сол на вкус
  • Домати 2 броя
  • Сирене 100 грама
  • подправки

От тези продукти се меси еластично тесто. Брашното може да се сложи повече или по-малко – това зависи от неговото съдържание на влага. Оставете готовото тесто да почива за 10 минути. През това време, нарежете доматите на филийки, сиренето минете на ренде. Разточете тестото на тънко и намажете с растително масло. Отгоре поставете доматите, поръсете с подправки. И след това разпределете сиренето. Пече се при 200 градуса в продължение на 15 минути.

Патладжан с чесън и моркови

1 патладжан, 2 моркова, 2 скилидки чесън, сол и подправки на вкус

Морковите настържете на едро ренде, поръсете със счукан чесън, сол и подправки. Оставете настрани. Патладжана нарежете на ивици и посолете. След 5 минути изцедете, стискайки с ръце, за да излезе горчивината им. Изпържете в тиган с малко мазнина. Сложете топли ивиците върху морковите и се разбърква след като изстине.

Препоръчителни хранителни добавки

По време на диетата за 90 дни можете да използвате и следните хранителни добавки, които са напълно безвредни, тъй като се състоят от естествени продукти.

Ябълков оцет, код: 30481

Ябълковият оцет освобождава организма от излишните мазнини, подобрява функциите на бъбреците, пикочния мехур и черния дроб. Подпомага отделянето на токсини, нормализира храносмилането.

Храносмилателна билкова горчивка, код: 30452

Билковата горчивка е композиция от т.н. горчиви екстракти, които тонизират и засилват жлъчната секреция, подобряват храносмилането и активират бъбречната дейност. Тонизирането на вътрешните органи и системи се дължи преди всичко на веществото гентиопикрин, което се съдържа в корените на тинтявата.

ДАЙДЖЕСТИВ КОМПЛЕКС ПЛЮС За идеално изчистване! код30803

Дайджестив комплекс е специално разработена формула предназначена за изцялостно вътрешно изчистване на организма. Съдържа – папая, органично алое вера, органично ленено семе, фибри (псилиум хуск), юка шидигера, пребиотик (фруктоолигозахариди).

ХРАНОСМИЛАТЕЛНИ ЕНЗИМИ С ВИТАМИН С код30511

Тази хранителна добавка предоставя ензими, които са необходими за разграждането на белтъчините приемани с храната.

Биваред Дает за Отслабване от Ваня Червенкова

Комбинацията от специално подбраните 8 съставки, представляващи растителни екстракти. Те са стандартизирани по активни вещества, аминокиселини и витамини. Синергичното им действие предизвиква ускорен метаболизъм, потискане на апетита и разграждане на мазнините за здравословно, дълготрайно и бързо намаляне на телесното тегло.

Люспи от кралска елда за повече енергия и отслабване

Люспите, които са подбрани и смлени по специален начин, имат хранителни, пробиотични и антиоксидантни свойства. Богати са на най-различни витамини, минерали и фибри. Освен че подхранват кожата, косата и ноктите, люспите от елда помагат на всеки, който иска да отслабне и да постигне перфектен силует.

Малинови кетони – най- употребяваните продукти за отслабване в САЩ!

Те стимулират секрецията на адипонектин, който е естествен хормон. Той влияе върху разграждането на мастните киселини, контролира нивата на кръвната захар и регулира много метаболитни процеси. Малиновите кетони подпомагат редуцирането на теглото и най-вече спомагат за оформяне на тялото в проблемните зони като бедра, корем и ханш.

Псилиум фибри за идеален чревен транзит, отслабване и детоксикация!- код30230

Фибрите от псилиум (живовляк) улесняват и подобряват ефикасността на преминаване на храната през стомашно-чревния тракт. Значително подобряват перисталтиката на червата, като попаднат във водна среда, набъбнат и се преобразуват под формата на гел. Улесняват изхвърлянето на отпадните и токсични продукти, натрупани в микрогънките на червата, преди да са преминали в тъканите.

Прочетете още рецепти за разделно хранене в статията по-долу!

Разделното хранене е лечебна програма! Вижте и кулинарни рецепти!

Източници: islimming.ru; stroynaya.su; fit-and-eat.ru; dolgojit.net

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *