ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Рецепта за прочистване на бъбреците на Керъл Бекерман

Рецептата за прочистване на бъбреците, която ви предлагаме днес е на Керъл Бекерман – английски блогър, издала шест книги с рецепти и съвети за здравето. Тя е изключително ефективна и изненадващо лесна за приготвяне

прочистване на бъбреците

Керъл Бекерман предлага един лесен начин за прочистване и лечение на бъбреци. Рецептата е абсолютен хит не само на Острова, но и по света. Лесно, достъпно и ефективно, това средство предизвика множество дискусии в социалните мрежи.

Има едно растение, билка, която е полезна от корена до върха на стъблото. И тази билка е особено полезна за бъбреците.

прочистване на бъбреците

Подпухнали очи, червеникави петна по лицето, отоци по цялото тяло… Това не е описание на човек, който е прекалил с алкохола. Тези признаци са познати на всеки, който има проблеми с бъбреците. Недобре функциониращите бъбреци са проблем на млади и на стари. Но, този проблем може да бъде решен с помощта на … шипката. Дивата роза, както я наричат някои билкари, е в състояние дори да разбие малки камъчета в бъбреците – заради невероятните свойства, които има.

Керъл Бекерман

В шипката има огромно количество витамин С и флавоноиди, танини и катехини. Тя е идеалното средство за облекчаване на състоянието при различни възпаления. Чаят от шипки ще освободи тялото от излишната сол.

Лечебната инфузия от шипки за прочистване на бъбреците на Керъл Бекерман

Как се приготвя? Изключително лесно! Нужни са само 2-3 супени лъжици изсушени или пресни шипки /плод/. Ако са пресни, е по-добре да се начупят леко.

Шипките се заливат с 500-700 мл. вряща вода. Необходимо е да престоят една нощ в термос. На сутринта се прецежда и… това е.

Има една особеност, обаче. Керъл Бекерман препоръчва приятно изстиналият чай от шипка да се пие със сламка.

чай от шипка при проблеми с бъбреците

Високото съдържание на аскорбинова киселина може да има пагубен ефект върху зъбния емайл и дори да оцвети зъбите си! Затова е най-добре да се пие със сламка. Чаят от шипки се пие два месеца, всеки ден по 2-3 чаши на ден, за предпочитане е да се консумират преди 18 часа.

Докато пиете чая от шипки, не разчитайте само на него, а приемайте и екстра количество вода. Плодовете на шипката действат като четка на бъбреците, но организмът има нужда и от вода.

чай от шипка за бъбреци

Плодовете на шипката имат бактерициден ефект: летливите вещества в техния състав убиват вредните бактерии. Освен това са много по-полезни от който и да е мултивитаминен препарат в аптеката. Още през XVI век шипките са били използвани като лек за скорбут – болест на моряците, появяваща се при липса на витамини.

чай от шипка

Керъл Бекерман препоръчва още по време на прочистването на бъбреците с шипковия чай да се въздържате от употребата на сол. Според нея спокойно може да я замените с кориандър, кимион, копър, магданоз, лимонов сок. Тези подправки ще направят ястията и салатите хем вкусни, хем полезни.

Източник: otravleniya.net

за прочистване на бъбреците
Урокеър хърбъл – при нарушена бъбречна функция

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *