Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Внимание! Опасни зарази в тестерите!

Има един вреден навик, който е присъщ на голяма част от жените и младите момичета. Става дума за едни неща, наречени „тестери“

вреден навик

Този вреден навик може да създаде – и действително създава – работата на дерматолозите за цяла година.

Преди да продължим ще подчертаем дебело, че тестерите, които се продават в затворени, еднократни опаковки, не спадат в тази категория.

Разнообразието от марки в магазините за козметика е в състояние да затрудни и най-непретенциозния клиент. Всички марки предлагат интересни продукти, които искате да купите сега и веднага. Но, дори ако не възнамерявате да си купите каквото и да е, не е проблем да тествате цялата красота, която е на една ръка разстояние.

Дали някога ви е хрумвало да се замислите колко вида бактериални инфекции има в тестерите? Става въпрос за тестерите на сенки за очи, пудри и червила.

Не всяка жена или младо момиче е в състояние да се справи с изкушението и да не пробва поне един тестер в някои от големите козметични магазини.

Според проучване на американските учени, 67% от семплерите за сенки са пълни с опасни бактерии. Сред тях са Е. коли, херпес и дори демодекс и хепатит С.

Хиляди мъртви кожни клетки падат от нас, само докато се движим. Представете си, че имате пъпка, която скоро сте разчоплили. Какво толкова – това не пречи да пробвате новия фон дьо тен или пудра. Така оставате за онези след вас част бактериите, които са предизвикали вашия обрив. И още по-сигурно – може да си отидете у дома с бонус от някаква зараза, на която вие казвате „открих правилния тон пудра за моето лице„.

Не ни разбирайте погрешно. Ние също знаем, че има неща, които не могат да бъдат купени без тестери. Или пък такива, които е добре да се купят, след като са пробвани.

4 ПРАВИЛА ЗА БЕЗОПАСНОСТ В МАГАЗИНА ЗА КОЗМЕТИКА

По-добрите марки за козметика предлагат еднократни тестери на фон дьо тен, коректори за лице или червило.

1. Пробвайте задължително на ръката – каквото и да е. Крем, фон дьо тен, пудра, дори и сенки за очи. Носете в себе си малки опаковки антибактериален сапун или антибактериални кърпички. Веднага след като излезете от магазина, измийте ръцете.

2. Ако има четка за пудра, достъпна за всички, консултантът в магазина трябва да я дезинфекцира, преди да я ползвате.

3. Ако все пак много искате да пробвате някое от червилата, оберете горния слой със салфетка, или отново го натъркайте на ръката си. Едва след това го сложете на устните.

4. И накрая! Когато вече сте решили, че ще купите червило, крем или каквото и да е, разгледайте опаковката още в магазина. Тя трябва да е здрава, да е с хубав срок на годност и да не е отваряна от никой друг, освен от вас, евентуално.

Не забравяйте, че красотата без здраве е безсмислена. Бяхте предупредени! Постарайте се да не се отдавате на изкушенията в големите козметични магазини, особено ако нямате намерение да купувате.

Източник: econet.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *