Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Ако сте на 25+, задължително прочетете тази статия!

Как да имате прекрасна кожа на всяка възраст?

Коко Шанел обичала да казва, че на 20 години лицето е дар от природата, на 30 години го извайва животът, а на 50 сме си го заслужили сами.

прекрасна кожа
Най-добрите съвети за прекрасна кожа на всяка възраст

Нашата грижа и помощта на подмладяващата козметика могат да ни накарат дълго да изглеждаме млади и красиви.

25+

На тази възраст говорим за профилактика на кожата. Сега е времето активно да се захванете със съхраняване на младостта – да запазите влажността на кожата, да следите за своевременното обновление на повърхностния слой на епидермиса. Когато нанасяте кремовете, не разтягайте с пръсти кожата – това ще забави появата на мимическите бръчки.

На тази възраст не бива да ползвате богатите на киселини, пептиди и биофлавоноиди продукти. Ако го правите, епидермисът ще спре да работи самостоятелно, разчитайки на изкуствена поддръжка.

Всичко, което е нужно на кожата, е да я защитавате от вредните външни въздействия и да я подхранвате. Затова не забравяйте слънцезащитните продукти.

ГРИЖА ЗА КОЖАТА: Откажете се от агресивните почистващи средства със спирт и алкални компоненти, които рушат липидната кожна бариера. Предпочитайте нежен гел и пяна. И запомнете най-важното правило – никога не лягайте с грим.

Веднъж седмично използвайте скраб или пилинг за премахване на мъртвите клетки. Започнете да защитавате кожата от свободните радикали, които провокират процеса на стареене. Неутрализирайте ги с крем, съдържащ антиоксиданти – витамин С и Е, бета-каротин, екстракт от зелен чай и т. н.

Кожата задължително трябва да бъде защитена от UV-лъчите. За целта използвайте дневен или тонален крем с висок слънцезащитен фактор.

Не забравяйте и маските, защото чрез тях подхранвате кожата. Не оставяйте кожата да се изсушава – пръскайте я често с мицеларна или термална вода.

35+

Днес напредването на годините не е проблем, ако сте се грижили правилно за кожата си. Още сте далеч от процеса, когато започват хормоналните промени в кожата, но рязко се снижава скоростта на нейното възстановяване.

Видни са първите признаци за умора и нездравословния начин на живот – тъмни кръгове под очите, изсъхване и изтъняване на кожата. Забавя се синтезът на колаген – строителен материал на клетката на кожата. Затова в тази възраст трябва да се предприемат важни крачки за съхраняване на младостта. Основна цел е да поддържате еластичността и хидратацията на кожата, да изгладите първите бръчици, да възстановите липидния баланс на клетките.

ГРИЖА ЗА КОЖАТА: Избирайте козметика със съдържание на ретинол, Витамин А, С, Е колаген, аминокиселини, серамиди, пептиди, коензим и протеини. Възрастта проличава първо на най-нежните места – тънката кожа около очите, и затова е задължително да изберете специален околоочен крем.

Сутрин използвайте лек гел, който тушира тъмните кръгове, а нощем – крем с по-плътна текстура, съдържащ подхранващи и овлажняващи компоненти, витамини и колаген.

Ползвайте за лицето по-лек дневен защитен крем и нощен, който да регенерира кожата. Това е периодът, когато е нужно да ползвате серуми с концентрирани активни компоненти като хиалуронова киселина, ретинол и други. Те трябва да се сменят, за да не привиква кожата към тях.

Подходящите ексфолианти за почистване на кожата са различните фруктови, салицилови и ретинолови пилинги. Пазете се от ултравиолетово излъчване, за да не се получава нежелана пигментация.

45+

Сега е моментът да включите тежката артилерия, защото започват хормоналните промени в организма, които значително се отразяват на кожата. Появяват се дълбоките бръчки, намалява се тонусът на кожата, овалът променя очертанията си, изтънява подкожно-мастната тъкан, а функцията на потните и мастни жлези се променя.

Дори мазната кожа става суха и тънка. Много добро въздействие имат различните процедури с апаратура и специални антивъзрастови козметики.

ГРИЖА ЗА КОЖАТА: Използвайте антиейдж козметика с компоненти, които стимулират естествената регенерация на кожата – хиалуронова киселина, коензим Q10, еластин, колаген, аминокиселини, витамин С и др. Кислородните и подмладяващите терапии, имат чудотворно въздействие върху кожата. Използвайте различни концентрати и серуми за различните възрастови проблеми.

източници:Жуpнaл,Pixabay.com

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *