ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Имате запек? Натиснете тази точка и освободете напрежението!

Няколко дни в състояние на запек могат да създадат голямо напрежение в организма

запек
Имате запек? Натиснете тази точка и освободете напрежението!

Днес ще ви представим няколко начина да освободите червата и да се справите с няколкодневния запек. Тези способи са особено ефективни и ако ви предстои пътуване или важно събитие.

Какво е първото нещо, което трябва да направите, преди дълго пътуване или друго важно събитие? Задължително е да изпразните червата! Но има моменти, когато това не се случва по наше желание.

Как бързо да отидете до тоалетната по голяма нужда?

Ето няколко метода, които може да ползвате, когато това е необходимо.

1. Топли напитки

Чаша топло и силно кафе сутрин е голям стимулатор на дефекацията. Лекарите казват, че това свойство имат почти всички топли напитки, изпити сутрин на гладно. Чрез разширяване на кръвоносните съдове се причинява приток на кръв, а топлата течност активира червата. Ако имате нужда да се облекчите преди дълго пътуване, опитайте с чаша кафе или чай.

2. Ранното събуждане

Който става рано, той рано отива до тоалетната. Трябва веднъж и завинаги да запомните това правило. Събуждайки се рано това праща на нашето тялото съобщение за дефекация. Преди важно събитие или пътуване се опитайте да станете поне половин или един час по-рано.

3. Масаж

Внимателно натиснете с ръка върху долната част на корема. Това ще ви помогне да се облекчите. Този начин за масаж помага да дефрагментирате и активира червата. Методът е изключително ефективен в случай на запек.

Правете леки, кръгови движения, така както е показано на снимката. Десетина минути са достатъчни. След това станете от леглото и направете няколко клека.

4. При остра нужда и липса на време

Атлетите бегачи използват този трик преди важни състезания. Те поставят глицеринови ректални свещички. Действието на това лекарство започва в рамките на 15-20 минути, но също така може да отнеме и няколко часа, ако запека при вас е хронично състояние. Ако имате нужда да се облекчите червата преди важно събитие е по-добре да сложите свещичката непосредствено преди да си легнете.

5. Физическа активност

Чаша топла вода и няколко упражнения, като клекове и коремни преси, могат да активират вашите черва.

За да не се прибягва често до по-горе описаните методи, си струва да припомним нещо важно. Нормалното ходене по голяма нужда и ликвидиране на хроничен запек се насърчава от редовния прием на фибри.

Ето защо е необходимо да прибавите в менюто си ястия от зеленчуци и плодове вместо висококалорични десерти.

Източник: woman.ru

бодилакс
БОДИЛАКС – хранителна добавка срещу запек и излишни килограми

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *