ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Ето как финландските красавици изглаждат мимическите бръчки само 6 седмици

Инвестирайте време за изглаждане на мимическите бръчки, отколкото средства за скъпи и не особено ефективни кремове

мимическите бръчки

Мимическите бръчки са трудна материя дори за опитните козметици. Те се появяват най-рано и се изглаждат най-трудно. Жените във Финландия от десетилетия ползват почти едни и същи средства за разкрасяване. Доказаните рецепти ги защитават в студените зими и разнообразяват дългите зимни следобеди.

Всеки ден нашите емоции дълбаят бръчица след бръчица върху лицето ни. За да се справим с мимическите бръчки е нужно да инвестираме повече време, отколкото средства. Постоянството е най-добрата превенция. А Природата – най-полезната аптека…

Днес ви предлагаме три много лесни и изключително полезни маски, с помощта на които ще се справите с мимическите бръчки.

Усмивката е най-красивото украшение, които подхожда на всяка жена. Но уви, всички емоции, с течение на времето, се отразяват върху лицето под формата на бръчки.

Мимическите бръчки се появяват най-вече в областта около очите, защото кожата там е много тънка и деликатна. Мимически бръчки има и около устата, но там не се забелязват толкова. Подобно е положението и с мимическите бръчки, които набраздяват челото и областта между веждите. С голяма част от бръчките по нашето лице ние свикваме бързо, защото ги виждаме всеки ден.

Представете си каква би била реакцията на ваш близък или приятел, който не ви е виждал отдавна. изведнъж се срещате, а по лицето ви само тук-там са останали няколко бръчки. Тези три рецепти ще ви помогнат да постигнете wow-ефект в борбата срещу бръчките.

1. Маска със зехтин

Добавете в една супена лъжица зехтин 3 капки витамин Е или 5-6 капки лимонов сок. Нанесете сместа около очите и оставете да действа в продължение на 10 минути. След това попийте със салфетка и направете лек масаж. Избършете мястото с парче лед в посока от външния ъгъл на окото към вътрешността. Нанесете дневен овлажняващ крем.

Тази маска е подходяща за жени на всякаква възраст. Тя перфектно насища кожата, изглажда и изсветлява. Преди да я приложите може да подържите бучка лед, за да премахнете отоците. Ползвайте арганово масло, вместо зехтин, ако сте над 40 години.

2. Маска от магданоз и картофи

В 0,5 литра вряла вода се слага една супена лъжица прясно нарязан магданоз. Оставя се да се влее в продължение на 15 минути и се прецежда.

Смесете 2 супени лъжици от така получената отвара с 1 супена лъжица настърган суров картоф и 1 супена лъжица висококачествено растително масло. Поставете сместа на марля и приложете върху кожата около очите за 15 минути. Изплакнете с хладка вода.

Тази маска добра не само за борба с мимическите бръчки и възрастови промени на кожата. Чудесна е за жени на възраст над 35 години, които имат чувствителна кожа или нужда от изсветляване по естествен начин.

3. Маската на извара и моркови

Смесете 1 супена лъжица извара, 1 супена лъжица сметана и 1 супена лъжица пресен сок от моркови. Нанесете сместа върху кожата в продължение на половин час, след това се отмийте с топла вода. Избършете внимателно кожата около очите с парче лед и мека кърпа. Тази процедура е страхотна за хидратация на кожата, но освен това премахва отоци и синини.

Жените на 30 години трябва да прилагат маската на всеки 7-10 дни. Тези, които са на 40 или по-възрастни – 2-3 пъти седмично. Кожата около очите видимо се подобрява и добива сияен вид.

Бонус: Маска от листата на бреза

Залейте една шепа пресни листа от бреза с 1 чаша топла вода. Предварително накъсайте листата и оставете да престои за една нощ.

Прецедете. Намокрете памучни тампони и ги сложете върху очите за 15 минути. Тази маска хидратира кожата и ще я направи по-еластична и здрава. Има отличен тонизиращ ефект. Подходяща е за сутрешни процедури.

Препоръчително е да се ползва от жени, които са над 25 години. По-възрастните дами трябва да слагат всеки ден тампони, напоени с тоник от бреза върху очите си. За всички останали ще е достатъчно и ако 2-3 пъти в седмицата започват деня си с тази процедура.

Можете да изберете за себе си една от маските, или да комбинирате 2 от тях. Извършвайте разкрасителните и оздравителни процедури за кожата на регулярна основа, и за кратко време ще забележите положителните резултати от усилията си.

Източник: beautyhill.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *