ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Ако живеете в голям град, трябва да се грижите за кожата и косата си по този начин

Животът в големия град е сериозен стрес не само за човека, но и за неговата кожа и коса. Неблагоприятните последствия са видими с невъоръжено око.

Прах, смог, вредни газове – всичко това се наслоява по кожата и косата в невидим слой. После се чудите откъде се появяват черните точки, възпаленията, акнето и сивия тен на кожата, кое провокира сухия и безжизнен вид на косата.

кожата и косата
Как да се грижим правилно за кожата и косата си?

Първа помощ
Качественото почистване – това е първата крачка към здравата кожа и трябва да се прави сутрин и вечер задължително. Важно е добре да подберете козметичния продукт според желания ефект.

За косата избирайте пяни, мусове и гелове за измиване със смекчаващи и овлажняващи екстракти. При почистването на лицето много добро въздействие имат мицеларни води, тоалетно мляко, тоник и лосион, като често се предлагат продукти и с няколко функции в едно.

Периодично почиствайте кожата у дома със скраб или механичен пилинг, но внимавайте той да бъде с меки абразивни частици.

Използвайте anti-pollution козметика

Все по-често на различни продукти може да видите този надпис, който изрично показва, че козметиката е „против замърсяване“. В нея по принцип има пептидни съединения или различни натурални антиоксидантни съставки на растителна основа като семена от моринга например.

Целта на козметиката от този тип е да предотврати загубата на влага и да се противопостави на атаката на свободните радикали. Така че много от дневните козметични продукти освен UV-защита, предлагат и куп други защити за кожата.

Превенция на работното място

Враг №1 за кожата в офиса са климатиците. Те водят до недостиг на влага, сухота, белене, раздразнение, потъмняване на епидермиса и това не е пълният списък от вредни влияния, които изпитва кожата в затворени помещения.

– Хидратирайте постоянно лицето и ръцете.

В разкрасителните всекидневни процедури отделете специално място на овлажняващия дневен крем и на спрейовете с термална вода. Когато купувате козметика, вижте дали в състава й влиза хиалуронова киселина, глицерин, колаген, серамиди, сорбитол – това са все компоненти, които образуват защитен филм на кожата и задържат влагата в нея.

На видно място на бюрото трябва да стои флакон с термална вода или овлажняващ спрей с мицеларна вода, с витамини или растителни екстракти.

– Ползвайте кислородна козметика.

Учените са категорични, че с напредване на възрастта кислородното съдържание в клетките на кожата се снижава драстично. Това води към нарушаване на процесите на обмяна на клетъчно ниво и съответно е причина за преждевременно състаряване. В това отношение кремовете, богати на кислород, наистина имат превантивна функция и даряват младост и красота.

Съвременните разкрасителни средства се делят на две групи – едните действат като доставчици на кислород, като го пренасят в клетките и запълват запасите й от него, а другите съдържат активни вещества, които подобряват клетъчното „дишане“. Повечето козметични продукти с кофеин, морски водорасли и арника са от този тип.

източници:Журнaл,Pixаbay.com

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *