Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Колагеновата диета на Мериън Нестл: младост и здраве в едно

Диетоложката Мериън Нестл предлага диета за анти-стареене, която стимулира производството на колаген. Ползите от това меню са гарантирани и страхотни

Мериън Нестл

Мериън Нестл е позната в България на всеки, който е гледал документалния филм Food Fight. Ако случайно сте пропуснали и не сте гледали Food Fight, поправете тази грешка. Филмът е изключително полезен за всеки, който иска да научи повече за здравословното хранене. Има го в замунда, преведен е, и е може би едно от най-добрите заглавия от тази категория, освен „Гладни за промяна“, разбира се.

Мериън Нестл, снимка youtube

Мериън Нестл е на 81 години, но изглежда поне с 20 години по-млада. Ако не друго, то поне този факт трябва да ви убеди в ползите от правилно подбраните храни. Автор е на много книги, но добива световна популярност с бестсейлъра Food Politics: How the Food Industry Influences Nutrition and Health.

Защо колагеновата диета е толкова важна за хората /не само за жените!/ на възраст над 50 години? Защото колагенът е едно изключително важно вещество, което освен че прави кожата стегната и млада, се грижи и за ставите.

В борбата за красота и младост, ние често се обръщаме към козметичните продукти: кремове, лосиони, маски, ексфолианти, и така нататък … Разбира се, всичко това е необходимо, но с възрастта, производството на колаген се забавя и кожата ни започва да изтънява. Тя няма с какво да се храни, набръчква се и губи своя блясък.

За да не се случи това, ви предлагаме подлмладяваща диета, която ще помогне на тялото ви да стимулира производството на колаген. Вашите кожа, кости и коса ще ви бъдат много благодарни.

Колаген в храната

Всичко, с което се храним, са предимно алкални храни. Те неутрализират киселата среда, което забавя производството на колаген. Колагеновата диета е правило за хранене, а нещо ограничително. Основното нещо е да се научим да правим разлика между „алкални“ и „киселинни“ храни. Това не е толкова лесно, колкото изглежда на пръв поглед. Например, лимонът е кисел на вкус, но всъщност е алкална храна.

Какво да ям?

Принципът „това – да, а това – не“ често обърква желаещите да се хранят здравословно. Храните, които са нужни за колагеновата диета включват всички зеленчуци, особено зелените на цвят, плодове (праскови, банани, смокини, боровинки, череши, вишни), сурови ядки. Те трябва да формират по-голямата част от ежедневното меню – около 70%.

За останалите 30% (кисела среда)се дава предимство на пилешкото месо, говеждото месо, и мазните риби – те подобряват състоянието на кожата. Но във всеки случай, не вкарвайте в диетата само алкална храна – това може да навреди на вашето тяло.

Храните, необходими да се ускори синтеза на колаген са: сурови тиквени семки, елда, овесени ядки, пилешка кожа, свински желатин, пшеничен зародиш, яйца. Диетичният план е в рамките на тези храни, но е позволено и да разнообразявате с други полезни продукти, в рамките на нормалното, разбира се.

Жизел Бюндхен

Примерно меню за колагеновата диета /ВАРИАНТИ/

1. Закуска

Омлет и плодове. Омлет, варено месо и зеленчуци.

2. Обяд

Зеленчукова супа от тиквички и патладжан. Шепа постна манджа и зелена салата. Пиле със задушен спанак. Пиле с грах. Салата от боб

3. Вечеря

Печена риба със зеленчуци. Дробчета с лук. Бистра супа с крехко свинско и сезонни зеленчуци. Задушени картофи с броколи.

Плодовете са десерт. Предпочитайте ананас, киви, лимон, портокал.

Жизел Бюндхен

Освен подобряване състоянието на кожата и ставите, има и няколко хубави бонуси от тази диета: повишено внимание, нормален сън, лъскава коса. Такава диета в продължение на години спазва и Жизел Бюндхен. Резултатът от това, както се казва, е виден.

Източник: woman.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *