Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как да разбера имам ли нужда от стенд?

Въпросът:

Как да определя, а и кое изследване най-точно ще даде информация, дали имам нужда от стент? Вече имам един, но не желая коронарография! Страхувам от стрес сцинтиграфия, защото трябва да спра лекарствата преди изследването. Чудя се какво да правя, … моля отговорете ми!

Отговорът:

Здравейте,

Искам да Ви уверя, че исхемичната болест на сърцето е сериозно заболяване и то трябва да се следи внимателно и да се контролира. Това че имате поставен един стенд не е условие за извършване на задължителна коронарография.

Хубавата новина е,  че имаме достатъчно други методи на изследване и оценка на Вашето сърдечно състояние. Едва след това, ако имаме достатъчно доказателства, се преминава към извършване на коронарография като краен вариант.

Хубаво е да се степенуват изследванията, защото те носят различна информация, която се допълва и дава яснота относно сърдечното състояние. Затова трябва да се разгледа Вашия случай внимателно и на базата на извършените изследвания и да се прецени какво допълнителна ни трябва за придобиване на повече яснота.

Днес много бързо се прескачат различните нива на изследвания, много често се прибягва до прибързана коронарография.

Този метод е безценен, но и високо рисков. Ако имане ниво на спешност, тогава е подхода е друг.

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

От първия до “Как да разбера имам ли нужда от стенд?

  1. катя топалова каза:

    на 60 години съм .хипертоник взимам валтензин чист 160 2 пъти на ден и ко нкор 10мг сутрин , от известно време ми се подуват целите крака , работя седнала цял ден моля нещо да ми кажете

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *