Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

САЛИН / SALINE

Съдържа натриев хлорид 9%, бензалкониев хлорид, вода

Предназначение

салинСАЛИН е терапевтичен продукт – капки за нос от типа на физиологичните разтвори (изотоничен). Има противооточно и противовъзпалително действие. Прилага се при запушен нос; намалява секрецията, предпазва от изсушаване и разраняване на носната лигавица, овлажнява, улеснява почистването. Соленият разтвор подпомага освобождаването от патогенни микроорганизми. Използването на тези капки гарантирано облекчава дишането. Не съдържа лекарствени компоненти и е подходящ за широка потребителска група.

Освен при ринити / хрема продуктът се използва за възстановяване след лицево-челюстни операции и интервенции в синусите. Подходящ е за профилактика и поддържане на носната лигавица при работа в запрашени помещения или зони с трайно сух въздух.

Как се приема

При използването на САЛИН се прилага обичайната техника за поставяне на капки в носа. Чрез леко притискане на флакона във всяка ноздра се вливат две капки от разтвора – за възрастни, или една – за деца, 3-4 пъти дневно.

Флконът с капките е за индивидуална употреба. Накрайникът се почиства след всяка апликация, а опаковката се съхранява на сухо и хладно. Годността на разтвора след разхерметизиране е 30 дни.

Възможни нежелани ефекти

САЛИН рядко дава странични ефекти; възможни са реакции спрямо консерванта бензалкониев хлорид. Симптомите са парене, сърбеж, подуване на езика, затруднено преглъщане и говор, оток на носа и лицето. При подобни признаци терапията се прекратява; необходима е лекарска консултация.

Кога НЕ БИВА да се употребява

САЛИН не се прилага при алергия към консерванта.

Продуктът не е подходящ при нарушен водно-електролитен баланс, ацидоза, симптоми на мозъчен или белодробен оток, декомпенсирана сърдечна или бъбречна недостатъчност.

Няма ограничения за използването на САЛИН при бременност и кърмене, както и при малки деца, включително бебета.

Взаимодействие с други медикаменти

Пациентът следва да информира лекуващия за медикаменти, които е приемал и трябва да продължи приема и след въвеждането на САЛИН. Не се препоръчва терапия с тези капки, ако пациентът се лекува с глюкокортикостероиди във високи дози.

_________

Усреднена цена в аптеките – 2 лв за флакон от 10 мл

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *