ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Семейното щастие започва след 40: практични съвети за самотни жени

Семейното щастие все още е мираж за много дами, които са минали 40-те. Повечето от тях доброволно се отказват от онова, което всеки заслужава

семейното щастие

Семейното щастие не идва само. Нужно е да се положат някакви, макар и минимални усилия, за да се постигне.

След като навършат 40 жените често си мислят, че е дошло време да сложат кръст на личния си живот. Те са напълно потопени в проблемите на ежедневието. Някои от тях са разведени отдавна и са фокусирали вниманието си над децата. Други не са имали брак и сериозна връзка поне от 5 години, защото са се отдали на кариера през светлата част на деня и отчаяние, когато падне нощта. Минава известно време, и повечето жени вече дори не мечтаят, че е възможно в живота им да се появи достоен мъж.

Не е необходимо да бъдете толкова категорични, защото има много случаи на жени след 40, които са успели успешно да организират личния си живот, и възрастта им не е била пречка. Днес ще споделим с вас практически съвети, които ще помогнат на самотните жени да намерят сродна душа.

Как да организирам личния си живот?

Не е странно, че много жени над 40 години задават този въпрос. Тези няколко стъпки, които ви предлагаме днес, не са достатъчни. Но, ако започнете да ги прилагате редовно, ще добавите и свои. Защото – опитът учи.

1. Не чакайте принца на бял кон!

Някой би възкликнал: Айде, почнаха с клишетата… Да, принца на бял кон е клише, но неговото очакване е действителност за много дами и през 21-ви век.

Не правите почти нищо, за да срещнете подходящ мъж, макар и не от златно потекло. „Всички мъже са идиоти!“, „Ами, такава ми е съдбата…“, „Не ми се занимава…“ са само част от вечните извинения на старите моми.

Да, има дами, които са преживели няколко любовни разочарования и големи драми

Да, възможно е това да се е отразило на емоционалното им състояние. Не може цял живот да сте самотни и нещастни, заради неприятно стечение на обстоятелствата…

Обърнете внимание на вашия кръг от хора. Може би сред тях вече има един достоен претендент за ръката и сърцето ви. Колега, съученик или приятел, който внезапно се появил в живота ви много години по-късно. някой, за когото дори не подозирате, че точно той е вашия принц.

2. Покажете своето уважение и респект към мъжа

Това е една много древна и малко спорна мъдрост – жената трябва да уважава мъжа си. Уважението не трябва да е на всяка цена и въпреки всичко. Но няма как да задържите който и да е, ако мрънкате постоянно, или не виждате никой друг, освен себе си.

Открийте черти или качества в него, които си струва да споменете с похвала или добра дума. Не забравяйте, че почти всеки човек може да бъде добър. И си припомнете още една древна мъдрост, която гласи: каквото повикало, такова се обадило.

3. Излезте от къщата на депресията!

Не се изолирайте от обществото – това не е добра идея. Бъдете над нещата, които най-вероятно ви тревожат /всичките ми съученички са омъжени и с деца, някои даже и внуци имат, а аз съм сама/. Накарайте ги да ви завиждат за самотата, като я превърнете в независимост.

Ако в личния ви живот дойде период на спокойствие, трябва възможно по-скоро да започнете да посещавате различни места, където бихте могли да имате контакт с нови хора. Това са кафенета, курорти и центрове за отдих. Курсове по чужди езици, аеробика, йога, народни танци, еднодневни екскурзии и какво ли още не… Не е като да липсват възможности.

Необходимо е да увеличите вашия социален кръг, което съвсем не означава, че трябва нон стоп да „киснете“ във фейсбук

4. Не забравяйте външния вид!

Колкото и страхотен характер да имате, никой няма да го забележи, ако изглеждате занемарена.

Както Коко Шанел казва: „Лицето на 20 години ви е дадено ви от природата. Какво ще бъде то на петдесет, зависи от вас.“

Не гонете някакви наложени стандарти за красота. Постарайте се да отслабнете малко, ако е наложително, подчертайте достойнствата си, спете достатъчно и това ще подобри настроението ви.

От друга страна, не бива да излизате на улицата с мисълта, че мъжете не са достойни за вашето внимание. Бъдете снизходителни и се усмихвайте често. Добрият човек привлича добрите хора като с магнит…

5. Научете нещичко за мъжките хобита

Мъжете предпочитат умна жена пред добре изглеждаща празноглава кукла. За повечето мъже умни са жените, които поне малко разбират от онова, което ги вълнува. Футбол, риболов, коли… Малко обща култура по тези въпроси няма да ви навреди. Ако мъжът разбере, че сте добре запозната с онова, което го ентусиазира му, това ще ви помогне да спечелите уважение в очите му.

6. Бъдете информирани!

Добър външен вид, малко обща култура, спокойствие и искрена усмивка – до тук добре! Нужно е, обаче да сте наясно какво се случва в света днес. Не се ограничавайте само до вашите проблеми или проблемите на другите хора.

Рутината убива романтиката! Всеки ден се обитавайте да разговаряте за интересни и актуални неща

7. Бъдете готови да отидете на задната седалка!

Или казано с други думи – позволете на човека, който скоро се е появил в живота ви да поеме инициативата.

Поради дългата самотата много жени са свикнали да поемат целия товар на домакинската работа. Когато достоен човек се появи в живота ви, той няма да може да прави нищо, освен да стои безучастно настрани.

Позволете му да разбере, че имате нужда от него. Не е достатъчно само да го кажете. Дори и да можете да свършите дадена работа, нека мъжът разбере по някакъв начин, че имате нужда от него. Не се страхувайте да подадете ръка на мъжа. Позволете си поне за малко да бъдете безпомощни…

Тези съвети ще са полезни не само за дамите, които търсят достоен партньор в живота. Жените, които искат да подобрят отношенията в семейството, също може да ги използват.

Желаем ви силна и споделена любов! И не забравяйте да споделите тези полезни съвети с вашите приятели в социалните мрежи.

Източник: woamn.ru

крем АНТИПИГМЕНТ
АНТИПИГМЕНТ – крем за премахване на пигментни кожни петна

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *